2008'de 15 kadın konukevi açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Hükümetin 2008 Yılı Programı'ndaki "Kadın konukevlerinin sayısının artırılması ve özellikle töre mağduru kadınlara hizmet sunan kuruluşların sayılarının artırılması gerektiği" şeklindeki hedef doğrultusunda, 2008 yılı sonuna kadar yaklaşık 15 kadın konukevi açmayı hedeflediklerini, bunların 4'ünü de bu yıl açacaklarını söyledi.

Barış, göreve geldiklerinde Türkiye genelinde 8 kadın konukevi bulunduğunu belirterek, "3 yılda bunu 20'ye yükseltmeyi başardık. Şu anda toplam 20 konukevimiz bulunuyor" dedi.

Şiddete maruz kalan kadınların çocuklarıyla birlikte barındığı konukevlerinin toplam kapasitesinin 405 olduğunu anlatan Barış, bugüne kadar 7 bin 11 kadın ve 5 bin 201 çocuğa hizmet verildiğini kaydetti.

Kastamonu, Konya, Manisa ve Kırıkkale'de bu yıl kadın konukevi açacaklarını bildiren Barış, "Bunların dışında büyük illerde de konukevleri açacağız. 2008 yılı sonuna kadar yaklaşık 15 konukevi açmayı hedefliyoruz. İlgili yasa gereği nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelerin de kadın sığınma evi veya kadın konukevi açma zorunluluğu bulunuyor. Yerel yönetimlerle bu konuda iş birliğine hazırız ve onlardan gelecek talepleri değerlendiririz" diye konuştu.

Şiddete maruz kalan kadınların, emniyet teşkilatı, valilikler ve Alo 183 hattı aracılığıyla kuruma başvuruda bulunabileceklerini anlatan Barış, SHÇEK tarafından başlatılan uygulama kapsamında şiddete maruz kalan ancak şikayette bulunmayan kadınlara da hizmet götürüldüğünü bildirdi.

Barış, aile içi şiddete maruz kaldığı, komşu veya akrabası tarafından bildirilen kadınların da kurum uzmanları tarafından evinden alınarak konukevine yerleştirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber