PKK'ya terör örgütü demeyenle konuşmayız

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, yurt dışındaki bazı medya kuruluşlarının PKK'yı terör örgütü olarak görmemelerinin masumane bir yaklaşım olmadığını söyledi. Babacan, PKK'ya terör örgütü diyemeyen ülkelerle de oturup konuşamayacaklarını kaydetti.

İstanbul'da yapılacak olan Irak'a komşu ülkeler toplantısı öncesi çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenleyen Babacan, önemli açıklamalarda bulundu.

PKK'nın terör örgütü olarak görülmemesinin masum bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Babacan, "Yaşanan sorunu Irak'la Türkiye arasında bir mesele olarak görmek istiyorlar. Konu Irak'la Türkiye orasında bir mesele değildir. Konul Türkiye'nin PKK ile mücadelesidir. PKK'ya terörist diyemeyenlerle oturup konuşamayız." dedi.

PKK'yla mücadelede Irak merkezi yönetiminin iyi niyetli olduğunu belirten Babacan, iyi niyetin tek başına yeterli olmadığını anlattı. Babacan şöyle konuştu:

"Irak'ın durumu ortadır. Terörle mücadelede yeterli bir güce sahip değildir. Bu süreçte Irak merkezi hükümetinin iyi niyetini not ediyoruz. Ancak sadece niyetler sonuç getirmez. Önümüzdeki dönemde özellikle ABD ile yapacağımız görüşmeler PKK ile atacağımız adımlar etkili olacaktır. Siyasi konjonktürün bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde ben Bağdat'a gittim. Son olarak mesajlarımızı verdik. Ne beklediklerimizi onlara ilettik. Onların ne yapabileceklerini ve ne yapamayacaklarını ilk elden duyduk. Heyet gönderelim dediler. Kabul ettik. Ancak heyetin ziyaretinden beklediklerimizi bulamadık. Kaybedecek zamanımız yok. Bundan sonraki dönemde Irak'la ilgili PKK terör örgütüyle ilgili mücadelede her türlü enstrümanımız masada durmaktadır. Bunların hepsi bugün itibariyle kullanılmaya başlanmıştır. Gereken zamanda gerekli adımlar atılacaktır."

Hükümet olarak Irak'a yönelik uygulanması düşünülen ekonomik ambargolarla ilgili olarak da önemli bir düzeltme yapan Babacan, ambargonun amacının Irak ve Türk halkı olmadığının altını çözerek, "Ambargonun hedefi terör, teröristler ve teröristlere destek veren unsurlar" olacaktır. Bunlarla ilgili adımlarda gerektiği zaman adılacaktır. Bu konuyla ilgili adımlarda süreç kapalı işleyecektir. Bizden bu konuda açıklama beklemeyin." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber