Hakkari'den teröre güzel cevap

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En güzel cevap

Dağlıca'da 12 askerimizin şehit edilmesi ve düğün konvoyuna yönelik mayınlı saldırıyı kınamak için Hakkari'de miting düzenlendi. Şehirde toplanan 20 bin kişi bir ağızdan kardeşlik mesajı verip teröre öfke yağdırdı

Hakkari yurdun dört bir yanında düzenlenen teröre lanet mitinglerinin belki de en anlamlısına evsahipliği yaptı. Ellerine bayraklarını alıp sabahın erken saatlerinde Şehir Stadı'na toplanan Hakkarililer ?Teröre Lanet Kardeşliğe Davet? mitinginde tek yürek oldu.

Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi ve düğün konvoyuna yapılan saldırıyı kınamak amacıyla düzenlenen miting, İstiklal Marşı ve 12 şehidimiz için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. ?'Kahrolsun Terör'', ?PKK Hakkari'den Elini Çek'' yazılı pankartların taşındığı ve bölücü örgüt aleyhinde sloganların atıldığı mitingde konuşan Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman, ?Dağlıca'daki saldırıyla birlik ve beraberliğe darbe vurulmaya çalışıldı. Halk bunun farkında. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bin yıllık kardeşlik asla yıkılamaz. Hepimiz terörün karşısındayız. Türk, Kürt hepimiz teröre karşı durmalıyız. Geçmişte olduğu gibi bugün de beraber yaşadığımızı göstermeliyiz. Hakkarililer olarak teröre 312 şehit, 436 gazi verdik.'' diye konuştu. Ellerinde Türk bayrakları ile Hastane Caddesi'nden, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüyen vatandaşlar olaysız biçimde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber