Yargıtay Başkanı, adli yılı açarsa yüksek yargıdan ültimatom gelecek

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'ya yönelik yüksek yargıdaki Çakıcı tepkisi büyüyor. Özkaya'nın 6 Eylül'de yeni adli yıl açılışını yapması halinde, Türkiye'deki en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi ile Danıştay'ın da yargıyı yıpratan bu skandalla ilgili tepkisini ortaya koyacağı kaydedildi.

Anayasa Mahkemesi'nden bir yargıç, Hürriyet'e, ?Eğer 6 Eylül'de Özkaya çıkıp konuşursa, biz de konuşacağız' diyerek, Yüce Divan yetkisini de elinde bulunduran Türkiye'nin en üst yargı organının tavrını ortaya koydu.

SESSİZ KALAMAYIZ

Bu skandalın artık yargıyı yıpratıp ciddi zararlar verir noktaya geldiğini belirten Yüksek Mahkeme yargıcı, ?Sonuçta hepimizi yaralayan böyle bir skandala sessiz kalamayız' dedi. Yargıç, Anayasa Mahkemesi olarak yargıyı yıpratan skandala ilişkin tepkilerinin, 6 Eylül'deki yeni adli yılın açılışında Başkanvekili Haşim Kılıç tarafından dile getirilebileceği bilgisini verdi. Hürriyet'in ulaştığı bilgiler, Anayasa Mahkemesi'nin ?Çakıcı ültimatomu' niteliğindeki çıkışına benzer bir tavrın Danıştay yönetiminden de gelebileceğini ortaya koydu.

MENFAATİ YOK AMA...

Ankara'daki yargı çevreleri, Özkaya'nın 6 Eylül'de yeni adli yıl açılışını yapmaması, 3 ay sonraki yaş haddinden emekliliğini de beklemeyip görevinden ayrılması gerektiğini düşünüyor. Hürriyet'e konuşan aynı yargıç, yüksek yargıdaki genel eğilimi de şöyle aktardı:

?Sayın Özkaya'nın hukukçu kimliği ve kişiliğiyle ilgili olumsuz düşünen, bu olayda kişisel menfaat sağladığına inanan tek bir kişi bile yok. Ancak ortada etik açıdan sorunlu bir durumun bulunduğu da gerçek. Genel eğilim, Özkaya'nın hem kendisinin, hem kurumunun, hem de genel olarak yargının daha fazla yıpranmasını önlemek için çekilmesi yönündedir.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber