Erdoğan'dan Danıştay'a sert eleştiri

Haber Giriş : 02 Kasım 2007 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, terör saldırılarıyla ilgili yayın yasağı getirilmesi hakkındaki kararın Danıştay tarafından durdurulmasını sert bir dille eleştirdi. Verilen kararın düşündürücü bulduğunu belirten Erdoğan, "Bakıyorsunuz ki bir müracat bir televizyon kanalından yapılıyor, malüm. Onun üzerine farklı bir kurum bakıyorsunuz o müracat doğrultusunda karar alıyor. Bunlar bizi düşündürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bunun benzerini göremezsiniz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP il başkanları ile toplantı yaptı. Erdoğan toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili yayınlara konulan hükümet yasağının, Kanatürk televizyonunu başvurusu üzerine Danıştay tarafından kaldırılmasını isim vermeden eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi:

?Terörün o acımasız sahnelerini sergileyen görsel medyaya karşı hükümetimiz yayın konusunda yasak getirmek istiyor. Bununla ilgili hukuki yolları çalıştırıyor. Verilmiş haklar var. Bu haklarını kullanmak istiyor. Ama bakıyorsunuz ki bir müracat bir televizyon kanalından yapılıyor, malum. Onun üzerine farklı bir kurum bakıyorsunuz o müracat doğrultusunda karar alıyor. Bunlar bizi düşündürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bunun benzerini göremezsiniz. İşte bıçak buraya dayanıyor. Niçin bu adımlar atılıyor, ülkemizin birliği beraberliği için bu adımlar atılıyor. Burada bize verilmiş olan yetkileri kullanmak durumundayız.?

Terörle ilgili yapılan yayınlara bütün kurumların hassasiyet göstermesini beklediklerini kaydeden Erdoğan, ?Eğer bu hassasiyet bütün kurumlarımızda gösterilmezse, işte biz burada başka türlü düşünmeye başlarız. Yani bu, hükümete karşı tavır takınma anlamına gelir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber