Jandarma Özel Harekat Timleri sınırda

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası sınır ötesi operasyonu öncesinde sıfır noktalarındaki birliklerde fırtına öncesi sessizlik hakim. Kısa adı ?JÖH' olan özel eğitimli ?Jandarma Özel Harekat Timleri' de sıfır noktalarına kaydırıldı. Subay ve astsubaylardan kurulu Jandarma Özel Harekat Timleri, birinci derecede askeri bölge ilan edilen ve sivillerin girmesi yasaklanan noktalarda elleri tetikte bekliyor. JÖH'ler, harekat emriyle birlikte önceden belirlenen PKK sığınaklarına nokta operasyonlar yapacak.

Kuzey Irak'a yapılması planlanan sınır ötesi operasyonun kara harekatının gerçekleştirileceği sıfır noktalarında, askeri birlikler elleri tetikte bekleyişlerini sürdürüyor. Tüm hazırlıkların tamamlandığı sıfır noktalarında, birlikler arası kaydırma hareketliği ise devam ediyor. Son olarak subay ve astsubaylardan oluşturulan Jandarma Özel Harekat timleri de operasyonun başlangıç noktalarına kaydırıldı. Sayısı açıklanmayan JÖH'ler, istihbarat bilgileri ışığında önceden tesbit edilen sarp kayalıklar arasındaki PKK mağaralarına nokta operasyonları yapacak.

Operasyon deneyimi en üst seviyede olan Jandarma Özel Harekat timleri, terörle mücadele konusunda etkin biçimde katılacak. Özel eğitimlerden geçen JÖH'ler, sınır ötesi operasyonu sırasında, kamuoyunda ?Bordo Bedeliler' olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı timleriyle birlikte harekat edecek. Sivillerin girmesi yasak olan, birinci derecede askeri alan ilan edilen sıfır noktalarındaki bölgelerde konuşlanan JÖH'ler, zaman zaman Çukurca-Uludere arasındaki yol denetimlerine de katılıyor. Timlerin, sıfır noktalarından Türkiye'ye sızmaya çalışan PKK'lı teröristlere karşı sık sık operasyonlara çıktığı da belirtildi.

Sınır ötesi operasyonun başlangıç noktalarından olan Hakkari'nin denizden 1285 metre yükseklikteki Çukurca'da fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Askeri malzeme ve mühimmat sevkiyatın tamamlandığı bölgede, operasyonun son rötuşları yapılıyor. Halen sıfır noktalarında boş durumdaki köylerde konuşlanan birlikler, sınırın öte yakasını gözetlemeye de devam ediyor. Birliklerde morallerin üst seviyede olduğu gelen bilgiler arasında yeralıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber