3 ilde bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı

Batman, Karabük ve Adıyaman'da korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2020 14:57, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2020 20:57
3 ilde bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı

ADIYAMAN

Adıyaman'da korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle son 3 günde 58 adres karantina altına alındı.

Covid-19 salgını nedeniyle vaka sayısının hızla arttığı Adıyaman'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni karantina kararları alındı. Arefe günü, bayramın 1. ve 2. günündeki pozitif yeni vakalar nedeniyle çok sayıda adres karantina altına alındı.

Arefe günü 20 pozitif vakadan dolayı 18 adres, bayramın birinci günü 37 pozitif vakadan dolayı 31 adres, bayramın ikinci günü 9 pozitif vakadan dolayı 9 adres için karantina kararı alındı.

Son günlerdeki vaka sayılarındaki artış nedeniyle hastanelerdeki yatak sayılarının yetersiz kalabileceği yönündeki yetkililerin açıklamalarının ardından, Kredili Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun belirli bir süre hastalar için tahsis edildiği öğrenildi.

KARABÜK

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyünde birden fazla korona virüs vakasına rastlanılmasının ardından karantina kararı alındı.

Değirmenyanı köyünde 8 kişi de korona virüs görülmesinin ardından köy 14 gün karantina altına alındı. Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice köye gelip konu hakkında bilgi aldı. Jandarma ekipleri köye giriş-çıkışları kapatırken vatandaşlara evlerine girmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan ilçe genelinde son 48 saatte 20 kişi de korona virüs tespit edildiği öğrenildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında 2 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Dikbayır köyündeki 2 evde, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşların çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçe merkezine ve köylere dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor." ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber