Erdoğan: Savaş değil operasyon

Haber Giriş : 02 Kasım 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir savaşa hazırlandığı hissini yaymak isteyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, ?Gündemimizdeki konu bir savaş değil operasyondur? dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. Konuşmasına 22 Temmuz seçimlerini değerlendirerek başlayan Erdoğan, seçimlerde Türkiye'de milli iradenin ortaya konulması ve demokrasinin kökleşmesi bakımından olumlu sonuçlar alındığını belirtti. Erdoğan, ?karartma siyaset? olarak adlandırdığı siyasetin 3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerinde tasfiye olduğunu ifade ederek ?Demokrasiye tuzak kuranların yanı sıra etnik siyasetten medet umanların siyaseti bertaraf olmuştur? dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ?arızi? duruma karşın insan hak ve hürriyetlerinden tek bir geri adım atmayacağını söyledi.

"BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY"

Erdoğan terörle mücadelede ?bıçağın kemiğe dayandığı bir noktada? olunduğunu kaydederek diğer dünya ülkelerinin de kendilerini Türkiye'nin yerine koyduğu zaman bu konuda hak vereceklerini ifade etti. Terörle mücadelede ?omuzlarında sorumluluk yükü olmayanların heyecanıyla? hareket etmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Belki kaba bir ifade ama bekara karı boşamak kolaydır. Bunların sorumlulukları olmadığı için atıp tutuyorlar? dedi.

SAVAŞ DEĞİL OPERASYON

Türkiye'nin bir savaşa hazırlandığı hissini yaymak isteyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, ?Gündemimizdeki konu bir savaş değil operasyondur? diye belirtti.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Yapılan, Türkiye'de toplumsal sinir uçlarını etkili hale getirmek. Huzur ve istikrarı zedelemektir. Kimsenin toplumsal psikolojiyi bozmaya ve olumsuz istikamette etkilemeye hakkı yoktur. Bu, ülkeye zarar verir. Bu,

milletimize zarar verir, Türkiye'nin toplumsal bütünlüğünü, insanlarımızın kardeşlik duygularını zayıflatmaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber