İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

8 ilimizin bazı bölgelerinde karantina kararı

8 ilimizin değişik bölgelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2020 23:25, Son Güncelleme : 04 Ağustos 2020 23:25
8 ilimizin bazı bölgelerinde karantina kararı

GÜMÜŞHANE

Kelkit ilçesine bağlı bir mahalle karantinaya alındı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir mahallede 4 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkıp, 26 temaslı olduğu tespit edilince mahalle karantina altına alındı.

Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesi'nde yeni tip korona virüs hastalığı (Covid-19) salgını kapsamında 4 pozitif, 26 temaslı tespit edildi. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı. Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada "Kelkit ilçesi Karaçayır Mahallesi'nde 4 pozitif, 26 temaslı tespit edildiğinden virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır" denildi.

Mahalle giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi.

Gümüşhane'de Merkez ilçeye bağlı Boğalı köyü, Şiran ilçesine bağlı Erenkaya Mahallesi ve son olarak Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesi'yle birlikte karantina altına alınan yerleşim birimi 3 oldu.

BATMAN

Batman'da 16 ev karantinaya alındı

Batman'ın Sason ve Kozluk ilçelerinde korona virüs tedbirleri kapsamında 16 ev karantinaya alındı.

Sabah saatlerinde Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada 11 ayrı adreste korona virüs tedbirleri kapsamında karantina uygulamasının başlatıldığının belirtilmesinin ardından, Sason Kaymakamlığından da bir açıklama geldi. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ilçe merkezindeki Orta Mahallesinde 2, Aşağı Mahallede 1, Dikbayır köyünde 1 ve Tekevler Mahallesinde 1 evde karantina uygulamasının başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametgahlarında kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Korona virüsün hızla yayıldığı ilçelerde ise vatandaşların tedbir almadığı görüldü.

SİVAS

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Yavşancık köyünün, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

GİRESUN

Öte yandan Giresun'un Espiye ilçesinde Kurugeriş ve Çalkaya köylerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, her iki köydeki koronavirüs vakaları nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ikinci bir emre kadar karantina uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Taner Tengir, Kaymakamlık başta olmak üzere, belediye, toplum sağlığı merkezi, jandarma ve diğer kurumlarla köylerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Tengir, fındık hasat sezonu olması dolayısıyla her iki köyde yaşayan vatandaşların köy içerisinde tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirebileceğine dikkati çekerek, köyler arasında ziyaret, misafirlik ile köylere giriş ve çıkışa izin verilmeyeceğini kaydetti.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde ikamet eden bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Alitaşı, Altınşehir, Bahçelievler, Cumhuriyet, Eskisaray, Kayalık, Siteler, Sümerevler, Turgut Reis, Yenipınar, Yunus Emre, ve Yeni mahallelerinde 28 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kelkit ilçesi Karaçayır Mahallesi'nde 4 pozitif, 26 temaslı vaka tespit edildiği belirtilerek, "Virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde iki köy, bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Ortaklar, Nevruz Yaylası köyleri ile merkez Reşadiye Mahallesi'nin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, köylere giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

KARS

Kars'ta Tekneli köyü ikinci kez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla merkeze bağlı Tekneli köyünde karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, köye giriş çıkışların durdurulduğu bildirildi.

Merkeze bağlı Tekneli köyü daha önce 4 Mayıs 2020 de karantinaya alınmış, 20 Mayıs'ta karantina sonlandırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber