Özürlülerin sorunları masaya yatırılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL (CİHAN)-Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin sorunlarına işaret etmek ve bu sorunların çözüm önerilerini ortaya koymak için "Özürlüler 07 Kongre, Sergi ve Sosyal Etkinlikleri" programı düzenlenecek.

Türkiye Özürlüler Vakfı, 6-9 Aralık 2007 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde "Özürlüler 07 Kongre Sergi ve Sosyal Etkinlikleri" gerçekleştirecek. Kongre, Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek, ayrıca sosyal sorumluluk bilincine sahip kişi ve kuruluşları ortak zeminde bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek.

Kongreyle ilgili bilgi veren Özürlüler Vakfı Başkanı Seyhan Sandıkyapan, "Vakıf olarak Türkiye'deki yüzde 12'lik özürlülerin sorunlarını çözmek için adayız. Vakfımız 1998 yılında kurulmuştu. O yıldan bugüne Türkiye'de değişmeyen bir şey var. O da özürlünün sorunlarının sadece konuşulması. Bu kongrenin amacı bu sorunların çözümlerini konuşmak olacak. Çözümlerle ilgili taraflarla konuşacağız. Bu sorunu çözecek olanlar; hukuk ve tıp camiası, özel eğitimciler, sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler ve genel yönetim." diye konuştu.

Bu sene kongrenin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini ifade eden Sandıkyapan, 25'i yabancı olmak üzere toplam 200 konuşmacının katılacağını söyledi. Sandıkyapan, özürlülerin yaşam eksikliklerinin uzmanlar tarafından tespit edildikten sonra bir sonuç bildirgesi oluşturulacağını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber