Gül: 'Bu ülkede adalet yok' kanısının yerleşmesini engellemek görevimiz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasım 2007

ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bağımsız bir yargıya sahip olmakla birlikte adaletin geç dağıtılmasının yarattığı sıkıntılardan yakındı.

Gül, Türkiye Adalet Akademisi'nin yeni eğitim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu ülkede adalet yok' ya da 'Yapanın yanına kár kalıyor' gibi yanlış ve yönlendirmeye açık kanıların yerleşmesini engellemek konusunda devlete, yargı kurumlarına ve toplumun tüm kesimlerine görev düşmektedir. Bu nedenle adalet hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesini, yargılamanın mükemmel şekilde yapılmasını sağlamak konusu üzerinde özenle durmalıyız" dedi. Gül, bugün dünyada mesleğini cüppe giyerek icra eden üç meslek mensubu bulunduğunu belirterek, şunları ekledi: "Bunlar, öğretim üyeleri, din adamları ve yargı mensuplarıdır. Bu mesleklerde hizmet verenlerin ortak özellikleri, görevlerini diğer tüm meslek mensupları gibi yazılı kurallar doğrultusunda yapmakla birlikte, yazılı kuralların da ötesinde daha çok vicdanlarıyla hareket etmeleridir."

Açılış tokası

Adalet Akademisi'nin eğitim yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı M. Ali Şahin ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan yanyana oturdu. Şahin ile Arslan, Gül'ün önünde oturdukları yerden tokalaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber