3 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Kasım 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL'DA IRAK ZİRVESİ

-Perşembe günü, yüksek memurlar seviyesinde başlayan Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, bakanlar düzeyinde devam ediyor. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanı sıra İran, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve Suriye'nin Dışişleri Bakanları ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya, G8 ülkelerinden Japonya, Almanya, İtalya ve Kanada ile BM, İslam Konferansı Örgütü, Arap Ligi ve AB Komisyonu'ndan yetkililer katılacak. (Saat:10.00)

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarıyla çalışma kahvaltısında bir araya gelecek. (Saat:08.30)

GÜL'DEN ÖĞLEN YEMEĞİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıya katılanlara Çırağan Sarayı'nda öğlen yemeği verecek. (Saat:14.30)

-Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonun ağırlıklı olarak gündeme gelmesi beklenen toplantının ardından basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:18.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'YE GİDİYOR

-Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası, Türkiye-ABD ilişkileri açısından en önemli görüşmelerden birini gerçekleştirmek üzere ABD'ye hareket edecek. Başbakan Erdoğan'a, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ve bir askeriye heyet de eşlik edecek. (Saat:18.00)

-Erdoğan, Pazartesi günü, ABD Başkanı George Bush'la bir araya gelecek. Görüşmede, PKK ve olası bir sınır ötesi operasyonla terörle mücadele konuları masaya yatırılacak.

-Başbakan Erdoğan, ABD gezisinin ardından, İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin resmi davetlisi olarak bu ülkeye gidecek. Erdoğan, 8 Kasım Perşembe günü Türkiye'ye dönecek.

-CUMHURBAŞKANI GÜL PORTEKİZ DIŞİŞLERİ BAKANI AMADO'YU KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, AB Dönem Başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Luis Amado'yu Çırağan Sarayı'nda kabul edecek. (Saat:12.20)

-İNÖNÜ İÇİN ANKARA'DA İKİ TÖREN

-Çarşamba günü ABD'de yaşamını yitiren siyaset ve bilim dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Erdal İnönü için ilk tören TBMM'de yapılacak. İnönü'nün cenazesi, saat 10.45'te Meclis bahçesine getirilecek. Meclis'teki törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

-İnönü'nün cenazesi buradaki törenin ardından Pembe Köşk'teki katafalka konularak halk ziyaretine açılacak. (Saat:12.00)

-İnönü'nün cenazesi, yarın karayoluyla İstanbul'a götürülecek ve Teşvikiye Camiinde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-ERDAL İNÖNÜ'NÜN KALEMİNDEN (2)

-Erdal İnönü ?Anılar ve Düşünceler? adlı 5 ciltlik kitabında yaşamının değişik bölümlerinden alınmış bazı olayları kendinde bıraktığı izlenimleri, yol açtığı düşünceleri kendi kaleminden anlatıyor. İnönü, kitabının üçüncü cildinde siyasi yaşamından ve seçim gezilerine ilişkin anılara yer veriyor. Erdal İnönü, kitaplarında anı ve düşüncelerine yer verirken belli bir tarih sıralaması izlemeden, okul anılarından, yurt dışı anılarına siyasetten aile yaşamına kadar bir çok konuda yaşamından kesintiler sunuyor. Bu bölümde ise İnönü seçim yenilgisinden, seçim başarısına seçmenin tepkisinden çıkarabildiği derslere ve akademik kariyeriyle ilgili anılara düşüncelerini katarak kaleme alıyor.

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA CUMHURBAŞKANLIĞI VE MECLİS BÜTÇELERİ GÖRÜŞÜLECEK

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve RTÜK bütçeleri görüşülecek. Görüşmelere, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak. (Saat:10.00)

-?ÖZGÜR-DEMOKRATİK VE EŞİTLİKÇİ BİR TÜRKİYE? MİTİNGİ

-KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile meslek odasının katılımıyla, ?Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi Türkiye? mitingi düzenleniyor. Ankara Hipodrom'da toplanacak katılımcılar, Sıhhıye Meydanı'na kadar yürüyecek. Burada çağrıcı kurum başkanlarının konuşmalarının ardından sanatçı İlkay Akkaya da konser verecek. (Saat:10.00/13.00/17.00)

-FİLİSTİN VE İSRAİL DEVLET BAŞKANLARI ANKARA'DA BULUŞUYOR

-Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 13 Kasım'da Ankara'da bir araya geliyor.

-DİYANET 4 YILDA 19 MİLYON KİTAP BASTI, 11 MİLYON KİTAP DAĞITTI

-Diyanet İşleri Başkanlığı, son dört yılda 93'ü yeni 204 eserden toplam 19 milyon adet baskı yaptı. Başkanlık, 11.5 milyon kitabı da ücretsiz olarak dağıttı.

-Yayınları arasında çocuklar için hazırlanan kitaplar da bulunan Diyanet, bu kitapları 20 ayrı dil ve lehçede yayınlayacak.

-YARGITAY'DAN EFT DOLANDIRICILINA REKOR CEZA

-Yargıtay, sahte bir banka hesabına internet ortamında şifre kırarak EFT yapmaya çalışan sanığın ?Bilişim sistemindeki verileri değiştirmek suretiyle haksız menfaat elde etme? suçundan mahkum edilmesi gerektiğine karar verdi. Yargıtay'ın emsal kararının ardından Bilgisayar sistemi aracılığıyla dolandırıcılık suçunu işleyenler 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

-"TL" GERİ DÖNÜYOR, YENİ TASARIM YARIŞMA İLE SEÇİLECEK

-Yeni Türk Lirası'nın (YTL) 2009 yılında tedavülden kalkmasının ardından dolaşıma çıkacak "Türk Lirası" ve kuruşların tasarımı, Hazine Müsteşarlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma sonucunda ortaya çıkacak.

-PARA ARZI 359 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 7-14 Eylül haftasında 514.5 milyon YTL artarak 359 milyar 159.2 milyon YTL'ye yükseldi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 39.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-100 MİLYAR DOLARLIK İHRACATIN 80 MİLYAR DOLARI 5 İLDEN

-TÜİK verilerine göre Eylül sonunda 100 milyar doları aşan yıllık ihracatın 79.7 milyar doları 5 ilden gerçekleşti. İstanbul tek başına 56 milyar dolarla ihracatın yüzde 55.8'ini gerçekleştirdi. İstanbul'u 8.4 milyarla Bursa, 6 milyarla İzmir, 5.2 milyarla Kocaeli ve 3.9 milyar dolarla Ankara izledi.

-AB TÜRKİYE'NİN "2007 KARNESİNİ? SALI GÜNÜ AÇIKLIYOR

-Avrupa Komisyonu, yıllık Türkiye İlerleme Raporu, Salı günü açıklayacak. Türkiye'nin son yılda AB yolunda gösterdiği performansın değerlendirildiği raporda PKK eylemleri kınanıyor. Ankara'yı 301. maddeyi değiştirmediği için eleştiren Komisyon, ?reformlara ivme kazandırın? mesajını verecek.

-ALMAN BASINI: "NATO TÜRKİYE İLE İLGİLİ TAVRINI DEĞİŞTİRDİ"

-Alman Handelsblatt gazetesi NATO'nun, Türk-Irak sınırında yaşanan gelişmeler karşısında tavrını değiştirdiğini yazdı.

-FOTOĞRAFLAR YOKSULLUKLA MÜCADELE VE KALKINMA İÇİN YARIŞACAK

-Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin birlikte düzenlediği ?Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Fotoğraf Yarışması?nın başvuruları başladı. Katılımcılar, son katılım tarihi 23 Kasım olan yarışmaya siyah/beyaz ve renkli dalda en fazla 5 fotoğraf gönderebilecek.

-KORELİ HARIK'IN MASALI ANKARA'DA

-Koreli tiyatro grubu Tuida, mitolojik bir hikayenin anlatıldığı, bol ödüllü oyun, ?Harık'ın Masalı? ile Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

ANKA

1- "Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı" İstanbul'da yapılacak.

- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, toplantı kapsamında sadece Irak'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarıyla çalışma kahvaltısında bir araya geliyor.

- Toplantı, aile fotoğrafı çekilmesinin ardından başlayacak.

- Türk-Mısır Stratejik Diyaloğu Çerçeve Muhtırası imza töreni yapılacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da yapılan toplantıya katılan heyet başkanları onuruna Çırağan Sarayı'nda öğle yemeği verecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının açılış ve kapanışı ile Cumhurbaşkanı Gül tarafından verilecek yemeğe katılacak.

- Dışişleri Bakanları toplantısına ilişkin Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, AB Dönem Başkanı ve Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado'yu Çırağan Sarayı'nda kabul edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere İstanbul'dan ABD'ye gidecek.

4- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay Başkanlığı ve RTÜK'ün bütçeleri görüşülecek.

- Komisyon toplantısına, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de "Komşu ve Çevre Ülkeler ile Ticari İlişkiler ve İş İmkanları Semineri"ne katılacak.

- Tüzmen, "Mersin 2. Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarı"nı ziyaret edecek, "Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi" ile AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen:

- "Demirçelik ürünleri ihracatı için özel projeler geliştireceğiz"

- "Demir çelik ürünleri ihracatında bu yıl 10 milyar doları aşacağız"

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Siyaset Okulu"nda "Liderlik" konulu ders verecek.

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gazimağusa Devlet Hastanesi'nin

açılış törenine katılmak üzere KKTC'ye gidiyor.

- Akdağ, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer'i ziyaret edecek.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel'de, Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma, Tanıtma Merkezi (TEBİAT) tarafından düzenlenen "Sağlık Hizmetlerinin Finansmanında Yasal Zemin ve Genel Sağlık Sigortasının Sürdürülebilirliği" konulu VII. Sağlık Seminerine katılacak.

- Çelik, Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir alışveriş merkezinin temel atma törenine katılacak.

- Bakan Çelik, Hakkari'de teröristlerce şehit edilen Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın Bursa'daki ailesini ziyaret edecek.

10- Siyasi Partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, İzmir'de eğitim toplantısı düzenleyecek.

11- Prof. Dr. Erdal İnönü için tören...

- Cenazesi dün ABD'den getirilen Erdal İnönü için TBMM'de ve Pembe Köşk'te tören düzenlenecek.

- Erdal İnönü'nün cenazesi daha sonra karayoluyla yarın toprağa verileceği İstanbul'a götürülecek.

12- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen "1. Din Hizmetleri Sempozyumu"na katılacak.

13- KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen "Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye" konulu miting Ankara'da yapılacak.

14- Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Kurulu İstanbul'da Burhan Felek Konferans Salonu'nda başlıyor.

15- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 0,72 oranında değer kazandı.

- ABD dolarının YTL satış fiyatı yüzde 0,59 gerilerken, avronun satış fiyatı haftalık bazda değişim göstermedi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,30 oldu.

16- Almanya, Türkiye'yi yeni yatırım üssü olarak görüyor.

- Almanya Makine Üreticileri Birliği heyeti, yeni yatırımlar için Türkiye'de inceleme yaptı.

- Türkiye'den olumlu izlenimlerle ayrılan Alman iş adamları, Almanya ve Avrupa için aranan yeni yatırım üssü olarak Türkiye'nin ilk planda geldiğini belirtiyorlar.

- Jungheinrich Makine Türkiye Genel Müdürü Hoffmann:

- "Türkiye'yi, çok kısa sürede Avrupa ve Almanya'nın ciddi makine üretilen bir üssü olarak düşünebilirsiniz"

17- Turkcell Süper Lig'de 11. hafta maçlarından 2'si Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

- Fenerbahçe ile Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

18- TFF Birinci Lig'de 1, Üçüncü Lig'de ise 3 maç yapılacak.

19- Büyükler Birinci Grekoromen Güreş Ligi final müsabakaları Ankara Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacak.

20- Beko Basketbol Ligi'ne 7, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne ise 2 maçla devam edilecek.

21- Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde 6 karşılaşma yapılacak.

22- Hentbol Süper Liglerine erkeklerde 5, bayanlarda 1 karşılaşmayla devam edilecek.

23- Galatasaray ile Gaziantepspor, ligde yarın 43. randevuda

- Sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 24-8, gol sayısında da 73-30 üstünlüğü bulunuyor.

- Gaziantep'teki maçlarda Galatasaray 10 galibiyet alırken, ev sahibi ekip 5 kez kazandı, 6 maç da berabere bitti.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber