5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

5 İlimizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulanmaya başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2020 20:49, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2020 20:50

HATAY

Kumlu Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, pozitif vaka görülen Batıayrancı Mahallesi'nde 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

Jandarma ekiplerince kontrol noktaları oluşturulan mahallede, giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı.

ADIYAMAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele çerçevesinde yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Bahçecik, Bahçelievler, Cumhuriyet, Fatih, Karapınar, Mehmet Akif, Örenli, Sıratut, Siteler, Sümerevler, Turgut Reis, Ulu Cami, Yavuz Selim, Yeşilyurt, Altınşehir, Barbaros, Hürriyet, Kayalık, Yeni ve Malazgirt Mahalleriyle Gümüşkaya köyündeki 50 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 evde karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla koronavirüs testi pozitif çıkan 3 kişinin oturduğu ilçe merkezi, Güzelöz köyü ve Yamanlar köyünde 3 ev karantinaya alındı.

Sağlık ekiplerinin söz konusu adreslerdeki çalışması sürüyor.

ÇANKIRI

Çankırı Ilgaz ilçesine bağı 1 köy, Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ilgaz Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuşçayım köyünde vaka sayılarında artış göstermesi nedeniyle 14 gün süre ile karantinaya alındığı bildirildi.

İkinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına devam edildiği, istisnai durumlar haricinde köye giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtilen açıklamada, "Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak nitelendirilen korona virüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için yapılan mücadele kapsamında Ilgaz İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 07 Ağustos 2020 tarihinde Kaymakam Osman Uğurlu başkanlığında toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır. Kuşçayım köyünde Covid-19 vaka sayılarının artması sonucunda salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince 07 Ağustos 2020 tarih ve saat 12.00 itibariyle 14 gün karantinaya alınmasına karar verilmiştir. Gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirler alınmıştır" denildi.

KARABÜK

Karabük'ün Yenice ilçesinde birden fazla korona virüs vakası tespit edilen 578 nüfuslu Yamaç köyü, karantina altına alındı.

İlçeye bağlı Yamaç köyünde 7 kişide Kovid-19 vakasının görüldüğü tespit edildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, birden fazla pozitif vaka tespit edildiğinden ve bu kişilerin temaslı sayısının çok fazla olduğundan dolayı 578 kişinin bulunduğu köyün tamamı 14 gün karantina altına alındı. Jandarma ekipleri şerit çekerek, araçların köye giriş-çıkışlarını kapattı.

Konu ile ilgili Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyünde birden fazla Kovid-19 pozitif vakaların olması ve temaslı sayısının fazlalığı sebebiyle bahsi geçen temaslıların hastalığı yayma potansiyelinin yüksek olmasından ötürü toplum sağlığının korunması amacıyla 08.08.2020 tarihi itibariyle 22.08.2020 tarihi saat 24.00'e kadar 14 gün süre ile köye giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina alınmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Yenice ilçesinde Kurban Bayramı'ndan itibaren karantina altına alınan köy sayısı ikiye yükselirken, köyde virüsün Tekirdağ'dan düğün için gelen bir vatandaş tarafından bulaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber