AK Parti Milletvekili Ünüvar: İtibardan tasarruf olmaz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2007 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'DE 2008 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

- AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ NECDET ÜNÜVAR:

- "İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ"

- CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ÖZYÜREK:

- "CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİLDİĞİNDEN BERİ BİR KOKTEYL TARTIŞMASI YAŞIYORUZ"

- ÜNÜVAR, 'BAKANLIĞI GARANTİLEDİN, BİR YERLERE SELAM GÖNDERİYORSUN' DİYEN KAMER GENÇ'E 'KİMSEYE SELAM GÖNDERMİYORUM" KARŞILIĞINI VERDİ

ZAFER ÇAKMAK

ANKARA (İHA) - CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'nin şatafatla, gösterişle geçirecek vakti olmadığını belirterek, resepsiyon tartışmalarının geride bırakılmasını istedi. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise bazı makamların ihtişamlı olması gerektiğini ifade ederek, "İtibardan tasarruf olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sayıştay ve RTÜK bütçelerinin ele alındığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun kabul edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı'nın derhal halk tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi. Özyürek, hukukun bunu gerektirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanları ve başbakanların, ne kadar tasarruflu olurlarla millete o oranda örnek olacaklarına işaret eden Özyürek, Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez

bütçesinde yüzde 64 oranında artışa gidilmesinin kamuoyunun dikkatini çektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçildiği günden beri bir resepsiyon tartışması yaşandığına işaret eden Özyürek, Türkiye'nin sanki sürekli resepsiyonla, kokteylle meşgul olan bir ülke gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Özyürek, "Türkiye'nin şatafatla, gösterişle geçirecek vakti yok" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olamayacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, seçildikten sonra TBMM'de yaptığı konuşmada tarafsız olamayacağının işaretini verdiğini öne süren Hamzaçebi, Gül'ün, konuşmasında yaptığı laiklik tanımının AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer verilen tanımın bir bölümü ile birebir aynı olduğunu ifade etti.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise itibardan tasarruf olmayacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı'nda ihtiyaç varsa bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini söyledi. Bu makamların, devletin gücünü temsil ettiği için ihtişamlı olması gerektiğini kaydeden Ünüvar, güçte mütevazi olunamayacağını söyledi. Ünüvar, Komisyon'un DSP'li üyesi Harun Öztürk'ün konuşmasında Cumhurbaşkanı için 'işgalci' ifadesini kullandığını belirterek, bu ifadeyi teessüfle karşıladığını belirtti. Öztürk ise kullandığı cümlenin

'işgal edilen makamın yüceliğine' şeklinde devam ettiğini belirterek, 'işgal edilen makam' ifadesini 'bulunulan makam' anlamında kullandığını dile getirdi.

Bu arada Komisyon'daki müzakerelere katılan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Ünüvar'a, "Bakanlığı garantiledin, bir yerlere selam gönderiyorsun' şeklinde sözlü sataşmada bulundu. Ünüvar ise Genç'e, "Öyle bir beklentim yok. Ben kimseye selam göndermiyorum. Size de göndermiyorum" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber