TBMM'nin bu haftaki gündemi

Haber Giriş : 04 Kasım 2007 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. 2008 Yılı Mali Bütçe görüşmeleri Plan Bütçe Komisyonu'nda devam edecek. Genel Kurul ve komisyonlar gündemdeki tasarı ve teklifleri ele alacak.

-AKP GRUBU TOPLANMAYACAK

Meclis'te bu hafta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi nedeniyle AKP'nin grup toplantısı yapılmayacak. 6 Kasım Salı günü CHP, MHP ve DTP gurup toplantıları yapılacak.

-KOMİSYONLAR

TBMM'de bu hafta Palan Bütçe Komisyonu'nda 2008 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri çalışmalarına devam edecek. Çalışmalarına saat 10.00'da başlayan Komisyonun bu haftaki programı şöyle:

5 Kasım Pazartesi: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı.

6 Kasım Salı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı.

7 Kasım Çarşamba: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı.

-8 Kasım Perşembe: Adalet Bakanlığı.

-9 Kasım Cuma: Milli Eğitim Bakanlığı.

-KİT KOMİSYONU

TBMM KİT Komisyonu, bu hafta 2005 yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programını görüşmeye devam edecek. Bu çerçevede gerçekleştirilecek görüşmeler şöyle:

7 Kasım Çarşamba: Tütün ve Tütün Mamülleri Tuz Alkol İşletmeleri, Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri, Tekel Tuz Sanayi, Sigara Sanayi İşletmeleri, Sigara Pazarlama ve Dağıtım A.Ş, Türk Hava Yolları.

-8 Kasım Perşembe: Türkiye Taşkömürü Kurumu, TTK Üzülmez Taşkömürü, Kozlu, Karadon, Armutçu ve Amasra Taşkömürü İşletmeleri, TKİ Ege, Garp, Güney Ege. Seyitömer Linyitleri İşletmeleri.

-DİLEKÇE KOMİSYONU

7 Kasım Çarşamba günü saat 10.30'da toplanarak 22. Dönemde TBMM Genel Kurul gündeminde bulunan ancak, dönem sonuna kadar görüşülüp sonuçlandırılmayan komisyona ait iki adet genel kurul raporunun görüşülerek TBMM Genel Kurul'a gönderilip gönderilmemesi karara bağlanacak.

-ADALET KOMİSYONU

Adalet Komisyonu 7 Kasım Çarşamba saat 10.00'da toplanacak. Komisyon temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik öngören tasarıyı ele alacak. 8 Kasım Perşembe günü ise AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, ?Tütün Mamüllerinin zararlarının önlenmesine dair? kanun teklifini görüşecek.

-İÇİŞLERİ KOMİSYONU

Komisyon 7 kasım Çarşamba günü saat 11.00'de toplanarak Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

-ÇEVRE KOMİSYONU

Çevre Komisyonu, 8 Kasım Perşembe günü saat 10.00'da toplanarak gündeminde yer alan 4 ayrı uluslararası sözleşmeyi ele alacak.

-GENEL KURUL

TBMM Genel Kurulu bu hafta saat 15.00-19.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul gündeminde, geçen dönem Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclis'e iade edilen Nükleer Santral Tasarısı yer alıyor. Tasarının bu hafta Genel Kurul'da yasalaşması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber