Oğul Gökçek'in hedefi Çankaya'ymış

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğul Gökçek'in hedefi CHP'nin kalesi Çankaya

Siyasete, Çankaya Belediye Başkanlığı aday adaylığından girmeyi hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in 24 yaşındaki oğlu Osman Gökçek, "En genç belediye başkanı olmak istiyorum" diyor.

Konuşmaya başlar başlamaz, babasının genç versiyonu ile karşı karşıya olduğunuz hissine kapılıyorsunuz. Aynı vücut dili, aynı konuşma üslubu ve aynı çizgi. Belki de aralarındaki tek ve önemli fark, oğul Gökçek'in, babasına göre 'doğuştan politikacı' olduğunu hissettirmesi denilebilir.

SİYASİ ROL MODELİ BABASI

Kendisine siyasi rol modelinin kim olduğunu sorunca da, "Babam benim gerçek idolümdür" cevabını veriyor ve karşısındakini tahmininde yanıltmıyor. Ardından eklemeyi de yapıyor: "Başbakan Erdoğan ile rahmetli Özal'ı da çok beğenirim..." Politikada, "II. Gökçek Dönemi"nin başlayacağının habercisi olan Osman Gökçek, sorulara verdiği cevaplarda, bir kez bile duraksamıyor. Kafasındaki format ve hedeflerini kararlılıkla belirlemiş.

15 YAŞINDA POLİTİKA

24 belediye başkanının seçileceği Ankara'nın 8 büyük ilçesi var. Çankaya da 1 milyona yakın nüfusuyla bu ilçelerin başında geliyor. Ankara'nın en karizmatik ilçesi olan Çankaya, bugüne kadar CHP'nin en sıkı kalesi olarak bilindi. Oğul Gökçek, şimdi bu kaleyi, AKP'ye kazandırmak için yola çıkıyor.

Niye belediye başkanı olmak istiyorsunuz?

İnsanlara hizmet etmeyi, onların sorunlarını çözmeyi seviyorum.

Yaşamınızda hangi aşamalar oldu?

Ortaokulu TED Ankara Koleji'nde, liseyi Samanyolu Koleji'nde yüksek öğrenimimi de Başkent Üniversitesi'nda tamamladım. Ankara'da doğup büyüdüm. 15 yaşından beri siyasi partilerde çalıştım.

15 yaşında iken hangi partiye gidip geliyordunuz?

O zaman Fazilet Partisi idi bu. Siyasi kişilerin programlarına yardımcı olurduk, konvoylara katılırdık. "Gençler, çok yardımcı oldunuz" derlerdi, sonra da kapılar kapanırdı. Bu hareketleri gördükten sonra sivil toplum örgütü kurmaya karar verdim. Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu'nun Genel Başkanlık görevini yürütüyorum şu anda. Yaklaşık 7 bin üyesi var.

BABAMI GEÇMEM MÜMKÜN DEĞİL

Kendinizi babanızdan önde mi hissediyorsunuz? Ününe ulaşmak da zor. Onun yanında denizde bir, hatta okyanusta bir damlayım. Onun gibi olmam için 40 sene ekmek yemem lazım daha. Niye Çankaya?

HİÇ ALINAMAMIŞ BÖLGE

Çankaya, bugüne kadar hiç alınamamış bir bölge. Çankaya'da yüzde 51 oranında sosyal demokrat vatandaş yaşıyor. Onlar, bugüne kadar hep kullanılan kişiler olmuşlar. Nedenini örnek vererek anlatayım; İstanbul'da sosyal demokratların bir 'Mustafa Sarıgül'ü var. Çalışmalar doğru olduktan sonra hemen potansiyel bir CHP Genel Başkan adayı çıktı. Çankaya da, Türkiye'nin kalbi. Askeriyenin, bürokranin, devleti yönetenlerin olduğu bir yer. Burada da işini dört dörtlük yapacak belediye başkanı, yarın 'potansiyel' genel başkan adayıdır.

Babanızla aynı kentten aday olmanız, AKP tüzüğüne uygun mu?

Tüzüğe herhangi bir aykırılık yok. Başbakan, aday adaylarına bakar, anket yapar, partinin görüşünü sorar, kararını verir. Ben aday adayı oluyorum ama bunu da onun takdirine bırakıyorum. Ol derse olurum, olma derse olmam!..

Perihan ÇAKIROĞLU (İSTANBUL)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber