Meclis koridorunda kaçak makam odası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört parti grubunun temsil edildiği TBMM'de vekillerin oda sorunu had safhada. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın en büyük sorunlarından biri de, kendilerine çalışacak makam odası yaratmak isteyen milletvekilleri. Geçen dönem sadece AKP ve CHP'nin Meclis'te temsil edilmesi nedeniyle gruplara ve komisyonlara oda tahsisinde sorun yaşamayan TBMM yönetimi, MHP ve DTP'nin de grubu olması nedeniyle sıkıntıda.

TOPTAN'A ŞİKAYET

AKP'li Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bulunduğu koridorda milletvekillerinin sigara içtiği bölümü kapatıp makam odası haline getirmesi bardağı taşıran son damla oldu. Plan-Bütçe Komisyonu üyesi CHP'li Bülent Baratalı, ?Milletvekillerinin hava aldığı holün makam odası yapılmasını kınıyorum. Bu bir gecekondudur? diyerek soluğu Toptan'ın yanında aldı. Muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine hak veren Toptan, yeni halkla ilişkiler binasının hizmete girmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi.

Kaçak makam odası olur mu

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki gün ele alınan TBMM bütçesi görüşmelerine ?TBMM'deki kaçak makam odaları? damgasını vurdu. Komisyonun bulunduğu koridorda, vekillerin dinlenip sigara içtiği oturma gruplarının olduğu bölümü AKP'li Erdöl'ün makam odasını gören milletvekilleri tepki gösterdi. CHP'li Bülent Baratalı ve Mustafa Özyürek, birdenbire ortaya çıkan bu makam odasına tepki gösterirken yine CHP'li Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Akif Hamzaçebi de Meclis Başkanı Toptan'a ?Ziyaretçilerimizi de ağırladığımız bir yer olan bölüm bize sorulmadan kapatıldı? diye sitem etti.

İlk icraat: Sigara içilmez levhaları

AKP'lİ Cevdet Erdöl'ün kaçak makam odasını TBMM Başkanı da eleştirdi. Toptan, CHP'li vekillerin şikayetine ?Sigara içme yeri olarak kullanılan bölümün Erdöl için düzenlenmesine yapılan itiraz özünde haklı? dedi. Sigara içilen bölümü makam odası yapan AKP'li Erdöl, aynı zamanda geçen dönem kamuya açık yerlerde sigara yasağını öngören düzenlemenin de sahibi. Koridora yerleşen Erdöl'ün ilk işi ?Sigara içilmez' levhaları koymak oldu.

Dilek GEDİK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber