Düğün magandası polise 13 yıl hapis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de düğünden dönen minibüsten ateş ederek 1 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu yargılanan polis memuru Serkan Eroğlu, öldürülen Taner Sak'ın babası Mehmet Sak ve avukatlar katıldı.

Polis memuru Eroğlu, olayın Buca ilçesine bağlı Doğanlar köyündeki bir yakınının düğününden kalabalık bir grupla dönerken meydana geldiğini belirtti. İçinde ailesiyle bulunduğu minibüsün bir otomobil tarafından sıkıştırıldığını, daha sonra da bu otomobilden minibüse doğru ateş edildiğini savunan Eroğlu, minibüsün kelebek camından dışarıya ateş ettiğini kaydetti. Eroğlu, ''Kendimden ziyade minibüste bulunan çocukları korumak istedim. Öldürmek gibi bir kastım kesinlikle yoktu'' diye konuştu.

Sanık avukatları ise sanık polis memurunun korkutmak amacıyla ateş ettiğini savundu.

-KARAR-

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanığı kasten bir kişiyi öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Eylemin olası kasıtla işlendiği kanaatine oy çokluğuyla varan mahkeme heyeti, cezayı 22 yıl hapse çevirdi. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme heyeti, 22 yıl hapis cezasını 1/4 oranında indirerek, sanığa 16 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın pişmanlığı ve mahkemedeki iyi halini dikkate alan heyet, bu cezada da 1/6 oranında indirime giderek, sanığı 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Karara, Mahkeme Başkanı Faruk Ceyhan tahrikin hafif görüldüğünü kaydederek, heyet üyesi Hüseyin Yaşar Özyavuz ise sanığın olası kasıtla değil, doğrudan kasıtla adam öldürdüğü kanaatine vardığını belirterek, şerh düştü.

-OLAY-

İzmir'in Buca İlçesine bağlı Doğanlar köyü ile Kırklar köyü yakınlarında 15 Nisan 2007 tarihinde polis memuru Serkan Eroğlu, düğünden dönerken içinde bulunduğu minibüsten, kendilerini sıkıştırdığını ve içinden silahla ateş edildiğini öne sürdüğü otomobile doğru 1 el ateş etmiş, otomobilde bulunan Taner Sak ölmüştü. Yapılan incelemede Taner Sak'ın bulunduğu otomobilde, kuru sıkı tabanca bulunmuştu.

Gözaltına alınan polis memuru Eroğlu için, müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber