Açıköğretim Fakültesi'nde tek dersten kalan öğrenciler yeni bir sınav hakkı istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA (CİHAN)-Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde (AÖF) tek dersten kalan öğrenciler yeni bir sınav hakkı istiyor.

Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü AÖF'de tek dersten kalan birçok öğrenci üniversite senatosundan çıkacak kararı bekliyor.

Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Bertay Kası, tek dersten 48 ortalama ile kaldığını belirterek bu yüzden Mali Müşavirlik stajına başlayamadığını kaydetti. "Tek ders yüzünden bir sene kaybım olacak" diyen Kası, "Yaptığım araştırmalar neticesinde AÖF'de tek ders sınav hakkı yok. Oysa tüm örgün eğitim veren fakülteler öğrencilerine tek ders sınav hakkı tanıyor. Gençlerin hem çalışıp hem de üniversite eğitimi alarak meslek sahibi olmaları için kurulmuş bir fakültenin tek ders sınav hakkının bulunmaması, kuruluş amacıyla ters düşüyor. Bir tek ders sınav hakkı tanınıp, yüzlerce öğrenci, 1 yıl gecikmeden hayata atılabilir." dedi.

Konuyla ilgili merkez büroya mail attığını kendisine, "Yönetmeliğimiz gereği tek ders sınavı uygulanması mümkün değildir" şeklinde cevap verildiğini aktaran Kası, "Ancak 1999 yılında 'tek ders sınav affı' çıkmış. Bunun yinelenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Üniversite senatosundan aynı 1999 yılındaki kararın tekrarını istediklerini söyleyen bir başka öğrenci Ömer Faruk Irmak, "Eğer tek ders sınav hakkının verilmemesinin nedeni, bir yıl daha öğrenciden harç almaksa sınav yapılır, aynı zamanda bu harç peşin olarak öğrencilerden alınır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber