Emniyetin bilişimde yetişen personeli diğer kamu kurumlarına neden nakil oluyor?

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOMİSERLİK SINAVININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ VE SÖYLETTİKLERİ

Sitenizde meslektaşlarımızın çeşitli makalelerine yer vermektesiniz. Öncelikle size şahsım adına teşekkür ederim. Bunları yaşayan birisi olarak, hakları elinden gasp edilen personel büyük bir boşluğa düşmekte olduğunu, inandığı hak ve adalet ilkeleri adına bütün inançlarını yitirdiğini bilmekteyim. Yayınlanan bu makaleler kapalı bir kutuyu andıran teşkilat yapısı ve işleyişi hakkında önemli işaretler vermektedir.

Okumanın, en önemli üniversite mezunu olmanın itibar görmediği teşkilatımızda, özellikle bilişim teknolojisinde yetişmiş veya kendini yetiştirmiş personel başka kurumlara yatay geçiş yapmaktadır. Üniversite mezunu polis memuru rütbesindeki personel teşkilatta uygun birimlerde istihdam edilmediğinden (Örneğin, Gıda Mühendisi köprü koruma, tarih öğretmeni karakolda, hukuk fakültesi mezunu özel kalemde vs.) bu personelden yeterince verim alınamamaktadır.

Atamaların yıllardır bilgisayar ortamında yapıldığı teşkilatımızda, Genel Müdürlükte görev yapan personel Kahramanmaraş - Malatya ? Rize ? Adıyaman illerinde şark hizmetlerini yapmaktadır. Sanırım atamaları yapan bilgisayar yıllardır birlikte görev yaptığı personele duygusal davranmakta ve tayinlerini teşkilatımızda ?Ballı? tabir edilen illere yapmaktadır.

Yine önümüzdeki günlerde düzenlenecek Komiser yardımcılığına yükselme sınavında, bu yıl getirilen bir yönetmelik değişikliği gereği yazılı sınav harici mülakat sınavı yapılacaktır.Yıllardır bir fiil hizmet yapan personelin mülakat sınavı ile devleti temsil etme yeterliliği ölçülecektir. Bu sınavı da diğer sınavlarda olduğu gibi (iddiaların hiç bitmediği yurtdışı sınavı) Ankara' da yüksek mevkilerde tanıdığı olan kişiler kazanacaktır.

Bu teşkilata yazık değil mi? Bu yanlış işleyişlerin faturası vatandaşa çıkmayacak mı? Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı ile güzel samimi görüntüler verdiği şu günlerde, dönüp Türkiye'ye bakması, acil reform bekliyen kurumlara bunları yapabilecek güçte siyasetçi ve yöneticeleri ataması dileğiyle.

Son bir not: Bir Bakanın Başbakanın yanında poz vermekten daha önemli işleri vardır kanaatindeyim.

Haber Gönderen: Polis Memuru
Çalıştığı Kurum: Emniyet Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber