Gürtuna: Hükümet bütçe açığını vatandaşın cebinden sessizce kapatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürtuna: Zamlar yasal soygun aracı

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Turkuaz Hareketi Başkanı Ali Müfit Gürtuna, hükümet ve İstanbul Belediyesi'nin elektriğe, akaryakıta ve suya yaptığı zammın dünya rekoru kırdığını öne sürerek, ?Halkımız, Irak ve terör ile ülke gündemine kilitlenmişken, Hükümet bütçe açığını vatandaşın cebinden sessizce kapatıyor" dedi.

Gürtuna yaptığı yazılı açıklamada, gerçek vergi mükelleflerinde alınamayan vergilerin fakir fukaranın cebinden çıktığını ve zamların yasal soygun aracı haline getirildiğini iddi ederek, üretime darbe vurularak halkın fakirleşmesinin desteklendiğini söyledi. Yapılan zamlara gerekçe gösterilemediğini vurgulayan Gürtuna, akaryakıt fiyatlarının bugünkü fiyatın yarısından daha az olması gerektiğini savundu. Gürtuna, akaryakıtta yüzde 75'i vergi olan bir fiyat uygulaması olduğuna değinerek, ?Bunun üzerine yendien vergi, yeniden zam zulümdür, üretime darbedir ve müteşebbisin rekabet imkanını yok etmektedir. Ülke yönetiminin bugünkü anlayışı, problem üretip, çözüyor gibi yapmaktır. Oysa yöneticilik, problem önleme becerisidir" diye konuştu.

?RANTİYE MUSLUĞUNUN VANASI KAPANMALI"

Gürtuna, İstanbul'da yönetim probleminin had safhaya ulaştığını ileri sürerek, boş alanların yüksek yoğunluklu imara açıldığını ve su kullanıcı sayısının arttırıldığını belirtti. ?Halkın musluğu ile oynamadan önce rantiye musluğunun vanası kapanmalıdırö diyen Gürtuna, su zammı yerine, yönetim basireti ve rantiye zihniyetinin kesilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 2002'de İstanbul'un 2040 yılına kadar su probleminin çözüldüğünü ve fiyatının belirlendiğini ilan ettiklerini hatırlatan Gürtuna, ?İstanbul'da 2040 yılına kadar yeterli olacak su kaynakları mevcuttur. Ancak, belediye başkanlığı dönemimizde yapılan bu yatırım ve planlamalar İstanbul nüfusunun belli bir düzeyde tutulması hedeflenerek yapılmıştır" dedi.

Gürtuna, şuan yapılan planlar, proje ve hedeflerle, yatırımların alt üst edildiğini, stratejisiz, ilkesiz imar uygulamaları ve talanlarla şehrin sıkıntıya sokulduğunu ialeri sürerek, faturaların ise yapılan zamlarla halka kesildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber