Uzman Jandarma Kanununda değişiklik yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
UZMAN JANDARMA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 28/5/1988 tarihli ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 19 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Uzman Jandarma Okulunu başarı ile bitirenler, altı ay süre ile stajyer olarak görevbaşı eğitimine tabi tutulmak üzere kura ile atanır. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu sebepler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari iki yıl kalmayanlar yeniden atamaya tabi tutulmaz. İl içindeki yer değiştirme işlemleri bu şarta tabi değildir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Uzman jandarma statüsündeki personel, diğer statülerdeki rütbeli personel gibi kura ile ilk atamaya tabi tutulmakta ve bunu müteakiben görev esnasında altı aylık bir görevbaşı eğitimi almaktadır. Bu eğitimde başarılı olanlar çok nadir durumlar hariç olmak üzere, genel olarak aynı atama yerlerinde çalışmaya devam etmektedir. Bu nedenle, düzenlemeyle görevbaşı eğitimi sürelerinin, diğer statülerde olduğu gibi garnizon hizmet sürelerinden sayılması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile; görevbaşı eğitimi maksadıyla birliklere atanan uzman jandarma statüsündeki personelin, söz konusu staj dönemlerinin garnizon hizmet sürelerinden sayılması amaçlanmaktadır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber