Milletvekiline maaş avantajı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin kısmen iptal ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören taslağı kamuoyunun görüşüne açan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekliliği hak etmeyen eski milletvekillerine aylık kolaylığı sağladı. Düzenlemeye göre, söz konusu koşullarda bulunanlar, çalışmamaları şartıyla emekli aylığı bağlanana kadar 1450 YTL aylık alabilecek.

Türk-İş'in raporuna göre, taslakta SSK'lıların emeklilik aylıklarına ilişkin haklarında da önemli kayıplara neden olan hükümlere yer verildi. Söz konusu raporda, sigortalı işçilerin emekli aylığı için halen uygulanmakta olan ve aylıkların belli bir sınırın altına inmesini engelleyen "alt sınır" uygulamasının kaldırması eleştirildi. Alt sınır uygulamasının kaldırılmasının sonuçları şu örnekle anlatıldı:

"Bugünkü asgari ücret üzerinden yapılacak hesaplamaya göre 521 YTL olan alt sınır aylığı kademeli olarak tam aylıkta 292 YTL'ye, kısmi aylıkta ise 174 YTL'ye kadar düşebilecektir. Ancak kamu görevlilerinin alt sınır aylığı 689 YTL olarak korunacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber