Bakan bey bunu diyeceğine keşke alnımdan vursaydı

Haber Giriş : 07 Kasım 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ?TSK'nın hiçbir mensubu bu duruma düşmemeliydi. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım'' sözleri, serbest bırakılan askerlerden Denizlili piyade er Fatih Atakul'un annesini derinden yaraladı. Aynur Atakul, ?70 milyon üzüldü. Bakan üzülmemiş. Teselli vereceğine densiz konuşuyor. Yetti artık. Bakan'ın sözleri onurumuza dokundu. Bakan Bey, öyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı. Oğlum esirken sabahlara kadar uyumadım. Demek ki bazı devlet büyüklerinin üzüntüsü özde değil sözdeymiş. Şehit tabutlarına sarılan annelerin halinden kimse anlamaz. Benim anam babam yok. Ben ölsem kimse ağlamaz. Ama Fatih'in arkasından ağlayacak annesi var? dedi.

Sebahattin ALP / DENİZLİ


'Oğlum ölse sevinir miydi?'

Bakan Mehmet Ali Şahin'in sözleriyle yıkılan anne Aynur Atakul, "Ben oğlumu davul- zurnayla askere yolladım" dedi.

Kaçırılan askerler için 'Kurtulmalarına sevinemedim' diyen Adalet Bakanı Şahin'e yanıt, aylardır oğlu ve diğer askerler için dua eden anneden geldi: Şehitler için bir-iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak Bakan'a kolay geliyor

Vatandaşının sağ dönmesine sevinemeyen Adalet Bakanı'na bir anne sordu:

DENİZLİ - Hakkâri Dağlıca'da kaçırılan sekiz askerin 14 gün sonra kurtulmasını "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. O gece o teröristlerle birlikte gitmiş olmalarını içime sindiremedim. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım" diye değerlendiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yanıt, Denizlili piyade er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul'dan geldi. Atakul, "Bakan bey öyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı" dedi.

Oğlunu davul-zurnayla askere yollayan Atakul öfkeli: "Eğer oğlum şehit olsaydı, 'Bu vatan için öldü' diyecektim. Esir düştü diye bizim ve oğlumuzun onuruyla neden oynanıyor. Kurtulduğuna çok sevinmiştik. Ama Bakan Şahin'in açıklamalarından sonra yıkıldık. Biz onurlu insanlarız. Ben oğlumu büyük bir gururla askere gönderdim. Ölseydi daha mı iyi olacaktı? Aylardır oğlum ve diğer askerler için dua ediyorum. Oralarda asıl ölenler analar. Şehitler için bir-iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak bakana kolay geliyor. Benim anam öldü, beni öldürseler de fark etmez. Ama benim oğlumun anası yaşıyor."

Aynur Atakul'u oy verdiği AKP'nin bir bakanının bu şekilde konuşması yıkmış. Bronşit hastası oğlunun bunu şubesine, ne de komutanlarına söylemeden asker ocağına gittiğini vurgulayan Atakul, "Binlerce ana her gün ağlıyor. Elbette çocuklarımızı bu vatan için yetiştirdik, ama ölmediler diye onurumuzla oynanmasını hazmedemiyorum. Benim çocuğum ölseydi Bakan bey sevinecek miydi?" diye sordu.

Fatih Atakul'un babası Süleyman Atakul'sa gazetecilerin görüntü almasını istemedi. AKP'li Denizli milletvekilleriyle konuştuğunu, Şahin'in sözlerinin kendisini çok üzdüğünü söyleyen baba Atakul, "Deniz Baykal'ı hiç sevmem ama en mantıklı açıklamaları o yapıyor" demekle yetindi. Baykal, askerlerin kaçırılmasında ve serbest bırakılmasındaki zamanlama, istihbarat ve organizasyona dikkat çekerek "Bu, sadece PKK imajı ile açıklanamaz. Karışık işler" demişti.

Şahin'in sözleri, kaçırılan askerler konusunu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na taşıyan DTP'li milletvekili Akın Birdal'ın da tepkisini çekti. Birdal, "Eskiden bir söz vardı 'En iyi Kürt ölü Kürt' diye. Şimdi en iyi asker de ölü asker mi olmalıdır? Çocuklar oradaydı ve alındı getirildi" dedi.

SHP kınadı

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun da Adalet Bakanı Şahin'i açıklamasından dolayı kınadı. Cilasun, "Hiçbir yurttaşımızın yaşama hakkı, hiçbir siyasete ve askeri değerlendirmelere feda edilemez. Yurttaşlarının can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devletin Adalet Bakanı'nın hukuki sorumluluktan ve insani değerlerden yoksun beyanlarının hesabını kamuoyuna mutlaka vermesi gerekmektedir" dedi.

İnternetteki okuyucu yorumlarında 'Şehit olmadan döndükleri için' neredeyse hain ilan edilen sekiz asker, halen Genelkurmay'da baskınla ilgili olarak sorgulanıyor.

RADİKAL/AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber