Meslek lisesi mezunlarına iş bulma kolaylığı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA İŞ BULMA KOLAYLIĞI GETİRİLİYOR

- MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK:

- "BÜTÜN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDEN MEZUN OLAN GENÇLERİMİZİN DAHA SONRAKİ HAYAT SERÜVENİNİ TAKİP EDECEĞİZ"

- "E-MEZUN PROJESİ İLE İŞ DÜNYASI HANGİ VASIFLARDA, HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN MESLEK ERBABI İSTİYOR, BUNU BİZİMLE PAYLAŞACAK"

- "TÜRKİYE'NİN TEK PARTİYE DAYALI ÇOĞUNLUK HÜKÜMETİNE SAHİP OLMASI TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR"

(FOTOĞRAFLI)

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi ile sadece iş arayanlarla eleman arayanların bu projede bir araya gelmediğini belirterek, "Bütün mesleki ve teknik eğitimden mezun olan gençlerimizin daha sonraki hayatlarındaki serüvenini takip edeceğiz" dedi.

'Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi' Etap Altınel Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'E-Mezun Projesi' ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların istihdam edilme durumlarının daha kolay belirleneceğini söyledi. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bundan önce 'e' ile başlayan birçok projeyi hayata geçirdiğini belirterek, "Bundan sonra bizden daha çok e'li projeler bekleyiniz.

Bu noktada bizi izlemeye devam edin" dedi. Türkiye'nin 'e-devlet uygulamalarında Almanya'nın da önüne geçerek dünya 8.'si olduğunu kaydeden Çelik, Türkiye'nin birçok ülkenin de üzerinde olduğunu dile getirdi. Bu işin başını Milli Eğitim Bakanlığı'nın çektiğini dile getiren Çelik, 1 milyon personelin bütün işlemlerinin elektronik ortamda yapıldığını, bunun mesai kavramını 7 gün 24 saate çıkardığını söyledi.

E-Mezun projesinin referans yerine performans getireceğini belirten Çelik, "Dayımın oğludur iyi bir çocuktur bunu işe alırsanız sevinirim yerine hangi okuldan mezundur, hangi dersleri aldı, hangi özelliklere sahiptir. İş dünyası ne istiyor, bütün bu özellikleri bir araya getiriyoruz. Eskiden İş ve İşçi Bulma Kurumumuz vardı. Şimdi adı İŞKUR oldu. Bu kurum bir tuş kadar iş arayanlara yakınlaştı" diye konuştu. Sadece iş arayanlarla, eleman arayanların bu projede bir araya gelmediğini kaydeden Çelik, "Bütün

mesleki ve teknik eğitimden mezun olan gençlerimizin daha sonraki hayatlarındaki serüvenini takip edeceğiz. İş girdi mi girmedi mi? Girdiği zaman nelerle karşılaştı? Kendi tercihiyle mi girmedi? Bütün bunları tespit edeceğiz. Mesleki ve teknik eğitimimizi mükemmelleştirmek için iş dünyasının ve işverenlerin ne istediklerin de alacağız. Bu interaktif bir çalışma sistemi şeklinde olacak" diye konuştu.

Mesleki ve teknik eğitimin modüler bir şekilde yapılandırıldığının altın çizen Bakan Çelik, bu konuda 4 bin modül hazırlandığını söyledi. Mesleki ve teknik eğitimin önündeki engellerin, arka planındaki eksikliklerin geçen dönem tamamlandığını vurgulayan Çelik, daha önceki dönemlerde kurulamayan mesleki yeterlilikler kurumunun da bu dönemde kurulduğunu ifade etti. Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 2002 yılından itibaren tek partiye dayalı çoğunluk hükümetine sahip olması bence Türkiye'nin en büyük şanslarından birisidir. Türkiye koalisyon kültürü pek olmayan bir ülkedir. Bundan sonraki süreçte de E-Mezun Projesi ile iş dünyası hangi vasıflarda hangi özelliklere sahip olan meslek erbabı istiyor bunu bizimle paylaşacak. Bu sadece bir izleme programı değildir. Bu aynı zamanda bir AR-GE faaliyetidir. Veriye ve bilgiye dayalı bir model getiriyor. Üretimin olduğu yerde meslek erbabına

ihtiyaç vardır. Mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber