Cezaevlerinde mahkumlara badminton öğretilmesi projesine devam kararı alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Türkiye Badminton Federasyonu ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda, 2006 yılında başlatılan Cezaevlerinde Badminton Projesi"nin devamı için yeni kararlar alındı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek'le yaptıkları görüşme sonucunda, iki yıldır devam eden cezaevlerinde badminton eğitimi, antrenörlük kursları ve bunların devamı konusunda bir takım görüşmeler yaptıklarını kaydeden Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, görüşmeler çerçevesinde badminton antrenörlük gelişim seminerlerinin başlamasına karar verildiğini ve bu doğrultuda bir protokol imzalandığını söyledi.

"Antrenörlük kurslarının tekrar antrenörlük belgesi almayan infaz koruma memurlarına verilecek" diyen Özmekik, ayrıca yine infaz koruma memurlarına yönelik hakemlik kursları açılmasına karar verildiğini kaydetti.

Protokol çerçevesinde, 2008 yılı başından itibaren badminton faaliyeti yapan cezaevleri arasında, bölgesel lig ve ardından da Türkiye Şampiyonası yapılacak. Böylelikle 2007 yılında yapılan Türkiye şampiyonasını bölgesel liglere kaydırılmış oldu.

"Bölgesel ligler ardından Türkiye şampiyonası yapalım. Çünkü, şu an 60 tane ceza evinde badminton eğitimi devam etmekte" diyen Murat Özmekik cezaevine yapılan malzeme yardımlarının devamı için tekrar görüşmeler yapıldığını da kaydetti.

Yapılan yeni anlaşma çerçevesinde, squash branşı ile ilgili 2008 yılında ceza ve infaz kurma memurlarına öncelikle squash eğitimi ardından antrenörlük kursları verilmesine karar verildi. Bu çalışmaların sonucunda, Cezaevleri Genel Müdürlüğü'nün cezaevlerinde spor çalışmalarının daha geliştirilmesi konusunda spor klüpleri kurmaya başladıkları bildirildi.

Bu çalışmalarla ilgili olarak "Cezaevlerinde Badminton Projesi"ne sponsor aradıklarını vurgulayan Murat Özmekik, "Gelsinler sponsor olsunlar, isim haklarını onlara verelim" diye sözlerine son verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber