8 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Kasım 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL BASIN TOPLANTISI YAPACAK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönüyor. Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak. (Saat: 15.05)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN YURDA DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya gezisini tamamlamasının ardından yurda dönüyor. İtalya'daki temasları öncesi ABD'de Başkan George W. Bush ile görüşen Erdoğan'ın öğleden sonra Ankara'da olması bekleniyor.

-ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİ KOMİSYONDA

-Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığının 2008 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler yapılacak. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in komisyonda, son günlerdeki tartışma konularıyla ilgili görüşlerini açıklaması bekleniyor. (Saat: 10.00)

-DTP 2. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ YAPILIYOR

-DTP, 2. Olağanüstü Kongresi Ankara Park Otel'de yapılacak. (Saat: 10.00)

-MECLİS'TE KOMİSYON TOPLANTILARI

-Meclis Çevre Komisyonu'nda, çevre konularında yapılmış uluslar arası sözleşme ve protokollerin onaylanmasına ilişkin geçen yasama döneminden kalan dört kanun tasarısı görüşülecek. (Saat: 10.00)

-Adalet Komisyonu'nda AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-Meclis İnsan Hakları Komisyonu, insan hakları konusunda faaliyette bulunan üniversitelerin araştırma-uygulama merkezleri, TODAİE İnsan Hakları Araştırma ve Derleme Merkezi ve Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezinin temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecek. (Saat:10.30)

-CHP'DEN ?ANTALYA TALANI? AÇIKLAMASI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekilleri, Meclis'te ?Antalya nasıl talan ediliyor? konulu bir basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat: 11.30)

-UFUK URAS GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK

-ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. (Saat: 13.30)

-SUUDİ ARABİSTAN KRALI ABDULLAH YARIN ANKARA'DA

-Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle tebrik etmek için Abdullah Gül'ü yarın Ankara'da ziyaret edecek. Kral Abdullah, geçen yıl 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in daveti üzerine, Ankara'ya gelmiş, bir Suudi Kralı'nın 40 yıl aradan sonra Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmişti.

-BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 69.YILINDA ANILIYOR

-Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69. yılında anılıyor. Ankara'da 10-16 Kasım tarihleri arası, ?10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası? nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacak. Hafta boyunca Ankara'da, törenler, anma programları, sergi, konser ve film gösterimleri gerçekleştirilecek.

-CARİ İŞLEMLER AÇIĞI BEKLENİYOR

-Merkez Bankası'nın Eylül ayına ilişkin ödemeler dengesi ve bu kapsamda cari işlemler açığına ilişkin verileri açıklaması bekleniyor. (Saat:17.00)

-TİM BAŞKANI SATICI MERKEZ BANKASI'NI ZİYARET EDİYOR

-TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret edecek. (Saat: 16.00)

-ENERJİ BAKANI GÜLER, TÜPRAŞ İZMİT RAFİNERİSİNDE

-Tüpraş İzmit Rafinerisi Dizel Kükürt Giderme ve Yeni Reformer Ünitesi açılış töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V.Koç'un katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat: 10.30)

-LPG'DE DENETİM PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ

-Gümrük Müsteşarlığı ile EPDK arasında Petrol ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları piyasalarında yapılacak denetimlere ilişkin protokol, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, EPDK Başkanı Yusuf Günay ve Gümrük Müsteşarı Mehmet Emin Zararsız arasında Başbakanlıkta imzalanacak. (Saat: 10.30)

-TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk Telekom grevini görüşmek üzere toplanacak ve ardından Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü'nde grevci işçileri ziyaret edecek. (Saat: 10.00/12.00)

-DOKUZ AYLIK HAMMADDE İTHALATI 89 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin yılın ilk dokuz ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.1 artarak 89.1 milyar dolara ulaştı. Dokuz ayda 76.2 milyar dolar olan toplam ihracat, sadece hammadde ithalatını bile karşılamadı.

-İÇ BORÇLANMADA FAİZ DÜŞTÜ VADE UZADI

-Ekim ayında iç borçlanmanın vadesi önceki aya göre 17 gün uzayarak 937 güne çıkarken, iskontolu ihalelerde oluşan yıllık bileşik faizin ağırlıklı ortalaması 1.78 puan düşerek yüzde 16.46'ye geriledi. Bunun, küresel dalgalanma yaşanan Mayıs 2006'dan bu yana geçen dönemin en düşük düzeyi olduğu belirlendi.

-MİKRO-KREDİ'NİN 10'UNCU YILI: SEKS İŞÇİLERİNDEN DİLENCİLERE KADAR MİLYONLARI KURTARDI

-Dünya Bankası'nın mikro-kredi uygulamasının onuncu yılı dolayısıyla yaptığı derlemeye göre, krediyi alanların yüzde 99'unun gelirleri arttı, gelir artışı genellikle yüzde 15'in üzerinde gerçekleşti.

-DELOITTE TÜRKİYE ORTAĞI: "TÜRKİYE YAZILIMDA HİNDİSTAN'I KATLAYACAK GÜÇTE"

-Dünya çapında 140'a yakın ülkede muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Deloitte firmasının Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Ortağı M. Sait Gözüm, Türkiye'nin Ar-Ge alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Türk mühendis ve teknisyenlerine çok güveniyorum. Hatta Hindistan'daki yazılımcılardan çok daha verimli olduğumuz kanısındayım. Hindistan'ı bırakın geçmeyi, katlarız. Ama onlar bizden ucuz. Biz ise rekabetçilik konusunda daha iyiyiz" dedi.

-BRÜKSEL'DE ?YTL NEDEN EURO'YA BENZİYOR? ÖNERGESİ

-Avrupa Parlamentosu'nun milliyetçi milletvekillerinden Yunan Margaritis Schinas ve Yoannis Varvitsiotis, Parlamento'ya soru önergesi vererek, ?50 Ykr ve 1 YTL neden euro'ya benziyor?? dediler.

-VAKIFLARDAN YOKSULLARA HELİKOPTERLİ SAĞLIK HİZMETİ

-Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoksul vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Vakıf Gureba Hastanesini onarmaya başladı. Hastanede yeniliklere de imza atmaya hazırlanan Genel Müdürlük, helikopter pisti de yaptıracak. Böylece, hasta ve muhtaç durumda olan fakir kişilerin, ücretsiz olarak helikopter ile evlerinden alınıp hastaneye getirilmeleri sağlanacak.

-EYLÜL AYI SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Aylık Sanayi Üretim Endeksi'nde Eylül ayında yaşanan değişimi açıklayacak. (Saat:10.00)

-3 REKABET KONGRESİ BAŞLIYOR

-Sektörel Dernekler Federasyonu ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu tarafından 3 yıldır düzenlenen 3. Rekabet Kongresi, bu yıl ?Büyüme Dinamikleri Üzerine Bir Tartışma? başlığı ile gerçekleştirilecek. Kongrenin açılışını Devlet Bakanı Mehmet Şimşek yapacak. (Saat: 10.00)

-İŞ BANKASI'NDAN MENKUL KIYMETLER KONFERANSI

Türkiye İş Bankası ve Alman İpotek Bankaları Birliği (Verband Deutscher Pfandbriefbanken-VDP) tarafından düzenlenen "11. Orta Avrupa İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler Konferansı? başlayacak. İki gün sürecek konferansın açılış konuşmaları Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol tarafından yapılacak. (Saat: 11.00)

-REDEVCO'DAN BASIN TOPLANTISI

-Hollanda merkezli gayrimenkul şirketi REDEVCO Europe COO'su ve Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin Avrupa Kurulu Başkanı Jaap Gillis, Four Season Otel'de düzenleyeceği basın toplantısıyla Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirecek. (Saat: 10.30)

-EĞİTİM-SEN MEB BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRECEK

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yarın TBMM'de görüşülecek olan Milli Eğitim Bakanlığı ile yükseköğretim bütçeleri hakkında basın toplantısı yapacak. (Saat: 12.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber