Vakıflardan yoksullara helikopterli sağlık hizmeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoksul vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Vakıf Gureba Hastanesini onarmaya başladı. Hastanede yeniliklere de imza atmaya hazırlanan Genel Müdürlük, helikopter pisti de yaptıracak. Böylece, hasta ve muhtaç durumda olan fakir kişilerin, ücretsiz olarak helikopter ile evlerinden alınıp hastaneye getirilmeleri sağlanacak.

Yoksul hastalara ücretsiz hizmet veren Vakfılar Gureba Hastanesi'nde yeniliklere imza atmaya hazırlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü, hastaneye bir helikopter pisti yaptıracak. Böylece hasta ve muhtaç durumda olan fakir kişilerin, ücretsiz olarak helikopter ile evlerinden alınıp hastaneye getirilmeleri de sağlanacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yoksullara ücretsiz hizmet veren Vakıf Gureba Hastanesi toplam 74 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunuyor. Şu anda onarımı devam eden eski hastane binası, modern alanı da tehcir edilerek poliklinik hizmetleri başlatılacak ve buna mukabil olarak da statik açıdan sorunlu olan yeni hastane binasının kısmi olarak yıkımı sağlanarak modern bir hastane inşaatına başlanacak.

Eski hastane binası ile yeni yapılacak binanın irtibatı sağlanacak ve yaklaşık 25 bin metrekare alana sahip sağlık parkı düzenlemesi yapılarak hastalara rehabilitasyon hizmeti verilecek.

-"GARİP GUREBAYA VIP HİZMETİ"

Öte yandan hastanede yeniliklere de imza atmaya hazırlanan Genel Müdürlük, hastane binası, poliklinik binası, sağlık parkı, otoparkları ve helikopter pisti ile İstanbul'da en hızlı ulaşımın sağlanacağı modern bir hastane kompleksinin oluşmasını sağlayacak.

Konuyla ilgili olarak ANKA'ya açıklama yapan Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, ?Vakıf Gureba Hastanesi asıl görevini yerine getiriyor. Garip gurebaya VIP hizmeti verecek bir hastane olacak. Örneğin helikopter pisti. Hasta ve muhtaç durumda olan fakirlerimiz, helikopter ile evlerinden alınacak ve hastaneye getirilecek. Onlara her tür yardımda bulunacağız. Vakıfların işi budur. Nerede garip gureba varsa biz onlardan sorumluyuz? dedi. Yoksul vatandaşlara verilecek helikopter hizmetinin de ücretsiz olacağı öğrenildi.

Ayrıca tüm bu çalışmalar kapsamında hastane içindeki tarihi Vakıf Gureba Camii de restore edildi. (

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber