PKK'nın kasası İsviçre'de iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, PKK terör örgütünün para kasasının İsviçre'de olduğunu, bu banka hesaplarının ve örgüt arşivlerinin ortaya çıkarılması durumunda PKK'nın varlık sebebinin ortaya çıkarılabileceğini söyledi.

Bir dönem Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bölücü terör örgütüyle sürdürülen mücadelelerin değişik aşamalarında görev almış Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek ile strateji uzmanı Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Ordu'da konferans verdiler. Emekli Gazi Binbaşı Yusuf Ziya Çol'un oturum başkanlığı yaptığı 'PKK Terörü ve Kuzey Irak Gerçeği' konulu konferansta konuşan Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Türk güvenlik kuruluşlarının PKK terör örgütünün her şeyini bildiğini ancak iki açığını bulamadığını belirtti. Örgütün para kasasını ve arşivinin bugüne kadar bulunamadığına dikkat çeken Sarızeybek, "Örgütün para kasası İsviçre'de. İsviçre'de banka hesapları var. Bu kasanın para trafiğini ortaya çıkarırsanız, her şeyi bulursunuz. Kimlerin o hesaba para aktardığını görürsünüz. O hesaptan kimlerin hesabına para aktarıldığını bulursunuz. PKK'ya kimlerin ve kimlerinde PKK'ya yardım ettiğini bulursunuz. Maalesef bugüne kadar bu para kasasına ve banka hesaplarına ulaşılamadı. Ayrıca örgütün arşivlerine bugüne kadar ulaşılamadı. Bu arşivlere ulaşılsa, terör olaylarının hepsinin iç yüzünü bulursunuz. Kimin hangi eylemleri yaptığını, hangi istihbarat örgütlerinin PKK'ya yardım ettiğini bulursunuz. Ülkemizde hangi siyasetçilerin PKK ile anlaşma yaptığını görürsünüz. O arşivleri bulamadık. Bunları bulsak PKK çözülür" diye konuştu.

"ORTADOĞU'DA GÜÇLÜ OLAN HAKLIDIR"

Konferansta konuşan strateji Uzmanı Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da Türkiye'nin Ortadoğu'da ağırlığını ve etkinliğini arttırması gerektiğine işaret ederek, "Ortadoğu'da kim güçlüyse o haklıdır" ifadesini kullandı. Ortadoğu'da güç dengesinin 'güçlüden yana' olduğunu vurgulayan ve Türkiye'nin bu bölgede ağırlığını ve etkinliğini hissettirmesi gerektiğini belirten Kuloğlu, "Tezkere çıktı ama hükümet kanadından 'Tezkerenin çıkması sınır ötesi yapılacağı anlamına gelmez' denildi. Ortadoğu'da kim güçlüyse o haklıdır. Bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Eğer gücünüz var ve o gücü kullanmıyorsanız, bundan sonra sizi kimse dinlemez" diye konuştu.

Hakkari-Dağlıca'da yaşanan çatışmanın ardından 8 askerin kaçırılmasıyla dünyaya rezil olduklarını ifade eden Kuloğlu, sınır ötesi operasyonun yapılması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Türkiye tezkereden doğan sınır ötesi operasyon hakkını kullanmalıdır. Ancak bakıyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sınır ötesi operasyon hakkını kullanamayacak duruma getirmeye çalışıyorlar. Bunun için çeşitli bahaneler uyduruluyor. Yok ABD ile ilişkilerimiz bozulurmuş, yok AB müzakereleri aksarmış, yok Borsa düşermiş. Bu iddialarla TSK'nın sınır ötesini yapabilecek egemen güç olması engellenmek isteniyor. Sınır ötesi operasyon yapılması zamanı gelmiştir, hatta geçmiştir. Tabiki, bir operasyonla PKK yok edilemez. Bu ancak seri operasyonlarla olabilir. Önemli olan bölgeyi kontrol altına almaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber