Röntgen çalışanları 4 saat fazla çalıştırılmaya karşı çıkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir grup sağlık çalışanı, Sağlık Bakanlığı'nca radyoloji ünitelerinde çalışma sürelerinin 4 saat artırılmasını protesto etti.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Şube Başkanı Ethem Tunç, bakanlığın çalışanların sağlığını önemsemesini istedi.

Tunç, Numune Hastanesi'nde Türk Sağlık-Sen'e üye bir grupla röntgene maruz kalan çalışanların mesai saatlerinin 5 saatten 9 saate çıkarılmasına tepki gösterdi.

Ethem Tunç, Avrupa ülkelerinde radyoloji çalışanlarının 7,5 saatte 2500 işlem yaptığını anlatarak, Türkiye'de ise bu durumun 5 saatte 12 bin 500 işleme kadar ulaştığını bildirdi.

Tunç, "Sağlık bakanlığı yaptığımız tüm çağrılara kulak tıkamıştır. Çalışma saatleri 5 saatten 9 saate çıkarılarak çalışanlar radyasyonlu ortama mahkum edilmektedir. Bu uygulama çalışanları radyasyonun yol açtığı ölümcül hastalıklara itmektedir." dedi.

Bakanlığın çalışma süresini uzatan genelgesine dava açtıklarını vurgulayan Tunç, milletvekillerinin cep telefonu konuşmalarını engelleyen cihazların 2 kat daha fazla radyasyon yaydığı için bu cihaza tepki gösterdiklerini hatırlatarak, "Günde 9 saat radyasyonlu ortamda çalışmaya mahkum edilenler ne yapsın?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber