Özdalga'dan uzmana fırça

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AKP Milletvekili Haluk Özdalga, komisyonun bu dönemki ilk toplantısını azarla açtı. Özdalga, dün yapılan toplantıda, komisyonun katip üyesi AKP Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu'nun toplantıda bulunmaması nedeniyle en genç milletvekilinin katip üye olmasını istedi. Özdalga, üyelerin yaş durumlarını gösterir listenin hazır olmaması nedeniyle komisyon uzmanını, "Ben sana dün söylemedim mi? Neden liste hazır olmadı?" diye azarladı.

Katibi olan komisyona katip seçti

Çevre Komisyonu'nun 23. dönemde ilk toplantısı Meclis'in yeni milletvekili AKP'li komisyon başkanı Haluk Özdalga'nın ilginç uygulamalarına sahne oldu.

Katip üyelerin toplantılara katılma zorunluluğu olmadığını, komisyonlarda metinlerin katip üye olan milletvekili tarafından değil uzman tarafından okunduğunu bilmeyen Özdalga, Şahinoğlu'nun oturumda bulunmaması nedeniyle dünkü oturuma özel bir katip üye seçmek istedi.

Bunun için en genç milletvekilinin görevi üstlenmesini isteyen Özdalga, komisyon uzmanından milletvekillerinin yaş durumlarını gösteren listeyi istedi. Özdalga, listenin bulunmaması üzerine uzmanı, "Neden bu listeyi hazır etmedin? Ben sana bunu dün söylemiştim" diye azarladı.

Bunun üzerine milletvekillerine doğum tarihleri soruldu. AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, en genç üye sıfatıyla katip üyelik görevini üstlendi. Özdalga, komisyonlarda uzmanlar tarafından okunması gereken tasarı metinlerini de Seymenoğlu'na okuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber