Hızlı trene yeni rota

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nde, Sapanca yakınlarındaki Doğançay'dan Söğütleçeşme'ye uzanacak yeni bir alternatif hat yapılacak.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabındaki çalışmalar gelecek yılın ilk yarısında tamamlanarak bu kesim yolcu taşımacılığına açılacak.

Hattın Eskişehir-İstanbul bölümündeki inşaat işleri ihale sürecindeki gecikmelerden dolayı başlatılamadı. Hattın bu bölümü için Çinli CRCC-CMC ve Cengiz İnşaat ile IC İçtaş İnşaat Ortak Girişimi ile imzalanan toplam 1 milyar 270 milyon dolarlık mukaveleleri finanse etmek üzere Hazine Müsteşarlığınca, Çin Eximbank ve Avrupa Yatırım Bankası ile kredi anlaşmaları üzerindeki çalışmalar sürüyor. Bu bölümdeki çalışmaların yılbaşında başlatılması planlanıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul arasında yoğun hızlı tren işletmeciliği yapılacağını dikkate alarak, geometrisi de düşük olan Köseköy-Gebze hattına alternatif bir güzergah belirledi. Yaklaşık 150 kilometrelik bu kesimin uygulama projeleri hazırlanıyor.

Genel Müdürlüğün hazırlıklarını yaptığı çalışmada, Köseköy-Gebze hattına alternatif olarak yeni bir güzergah belirlendi. Yeni koridor, Doğançay-Söğütlüçeşme-Haydarpaşa güzergahı olarak tespit edildi.

Doğançay'dan başlayacak yeni güzergah, E-5 Karayolunu takip edecek ve Otoyolun gerisindeki Kuzey koridorundan geçerek, Söğütlüçeşme'de Marmaray Demiryolu Tüp Geçişi Projesi'ne bağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber