Meteorolojiden kuvvetli fırtına uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal, bu gece ve yarın sabah özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

Ünal, özellikle sonbahar ve kış aylarında kuvvetli lodos rüzgarına bağlı olarak Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde yaşanan soba zehirlenmelerine dikkati çekti.

Bu gece ve yarın sabah özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirten Ünal, "Üzücü olayların yaşanmaması için lodos ile birlikte hava sıcaklığında gece saatleri olmasına rağmen artış ve gece sıcaklığının düşük değerlere inmeyeceği göz önüne alınarak sobaların kapatılması alınabilecek önlemlerin başında gelmektedir" diye konuştu.

Ünal, bu tür meteorolojik olaylarda vatandaşların en az 24 saat önceden uyarıldığını ve bu uyarıların da medya yoluyla yapılmasının halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Adnan Ünal, bu geceden itibaren Türkiye'nin güney-güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Bursa, Balıkesir, Afyon, Uşak, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Denizli, Isparta ve Burdur illerinde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber