Atatürk'ü, ölümünün 69. yıldönümünde saygıyla anıyoruz

Haber Giriş : 10 Kasım 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle ülke genelinde gerçekleştirilen çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak.

Ankara'da, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası' kapsamında, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca bugün kurum konferans salonunda 'Okunuşunun 80. Yılında Büyük Nutuk'un Değeri' konulu anma toplantısı ve açık oturum düzenlenecek. Çankaya Belediyesi tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezi Konferans Salonu'nda Atatürk fotoğrafları sergisi açılacak. Atatürk hakkında 10-20 Kasım 1938 tarihleri arasında Türk basınında yer alan yazı ve fotoğraflardan oluşan sergi de aynı yerde gerçekleştirilecek. Ve daha pek çok program ve etkinlikle Atatürk bir kez daha anılacak. Yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir bugün de dolup taşacak. Binlerce insan Kurtuluş Savaşı şehitlerini Atatürk'ün manevi huzurunda bir kez daha anacak. Geçtiğimiz yıl Anıtkabir'i 8 milyondan fazla insan ziyaret etti.

Özel eşyaları müzede sergileniyor

Anıtkabir Proje Yarışması şartlarına uygun olarak, Misak-ı Milli ve İnkılâp Kuleleri arasındaki bölüm müze olarak belirlenmiş. Bu amaçla 21 Haziran 1960'ta Anıtkabir Atatürk Müzesi açılmış. Burada Atatürk'ün kullandığı eşyalar ve kendisine hediye edilen armağanlar ve giysileri teşhir ediliyor. Müzede ayrıca Atatürk'ün madalya ve nişanları ile manevi evlatlarından A. Afet İnan, Rukiye Erkin, Sabiha Gökçen'in müzeye armağan ettikleri Atatürk'e ait eşyalar da sergileniyor. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yenilenen ve yeni bölümler eklenen müze, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi adını aldı ve 26 Ağustos 2002 tarihinde ziyarete açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber