CHP: Türk Hava Yolları'nda bakan yakınları işe alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün TBMM KİT Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ve Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, komisyonun AKP bürokratlarını akladığını, yoksuzlukları örttüğünü iddia etti.

Yüksek Denetleme Kurulu'nun THY'nin 2006 ilk 6 aylık raporu ile 2005 raporlarını gösteren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"KİT Komisyonu Başkanı Ünal Kacır güven vermiyor. Bu raporda, 6 aylık bilanço, fon ve nakit akım tablosu yok, ama bu dönem aklanıyor.

Kacır ve AKP'li üyeler bilanço, fon ve nakit akım tablosunu görmeden nasıl oluyor da uhrevi bir bilgiyle THY'nin 2006 ilk 6 ayını aklamaya çalışıyor?"

Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) hesaplarına da değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Fakir fukaraya dağıtılacak diye alınan kömürlerin bedeli ödenmiyor. Kurum bankalardan kısa vadeli krediler alarak, trilyonlarca lira faiz ödemek durumunda kaldı. O faizi Sayın Başbakan mı ödeyecek?"

Durgun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seyahatlerde kullandığı uçağın kaptan pilotu Köksal Köktuna'nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unkatın eşi Ahsen Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yakınlarının THY'de işe alındığını söyledi.

THY'nin, özelleşmesi nedeniyle artık KİT Komisyonu'nda denetlenemeyeceğini anımsatan Durgun şöyle konuştu: "Başbakan'a alınan özel VIP uçağına ilişkin hesapları incelemememizden kaçırmak için mi yasaya aykırı olarak hesaplar aklanmış oldu?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber