10 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Kasım 2007 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ULU ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 69. YILINDA ANILIYOR

-Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69. yılında anılıyor.

-Atatürk için ilk tören Anıtkabir'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve devlet protokolü, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül mozoleye çelenk koyacak. (Saat: 8.50)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak. (Saat: 9.05)

-GÜL VE ERDOĞAN ATATÜRK'Ü ANMA TOPLANTISINDA KONUŞACAK

-Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından kurum başkanlığında düzenlenen Atatürk'ü anma toplantısında konuşma yapacak. (Saat: 10.00)

-ATATÜRK TBMM'DE ANILACAK

-Meclis Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek anma törenine TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve milletvekilleri katılacak. (Saat: 9.05)

-ATATÜRK TÜM YURTTA ANILIYOR

-Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta anılacak. Türkiye genelindeki çeşitli kurum ve kuruluşlar anma programları düzenleyecek.

-KRAL ABDULLAH BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KABUL EDECEK

-Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El-Saudi, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Swissotel'de kabul edecek. (Saat: 12.30)

-Kral Abdullah görüşme sonrasında Türkiye'den ayrılacak.

-GÜL, PERES VE ABBAS'I BİRARAYA GETİRİYOR

?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Salı günü Ankara'da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'ı biraraya getirecek. Peres ve Abbas aynı gün TBMM'ye hitap edecekler. Böylece Peres, TBMM'ye hitap eden ilk İsrail devlet başkanı olacak.

-ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMALARI

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın dün 13 gazetenin Ankara temsilcisi ile yaptığı toplantıda dile getirdiği görüşlerin yansımaları izleniyor.

-YABANCI YATIRIMCI SERVETİNİ BEŞ YILDA 5'E KATLADI

-Parasını, Türkiye'de faiz ve Borsada değerlendiren yabancı yatırımcı bir koyup 5 aldı. 2002 yılında Türkiye'ye bin dolar getirerek Borsa ya da faize yatıran yabancının bu birikimi kurdaki düşüşün de etkisiyle 4 bin 376 dolara çıktı. Yabancı spekülatörlerin dolar bazında yıllık getirisi yüzde 60 dolayında bulunuyor.

-BANKALAR 230 YILLIK İPOTEK TEMİNATLI MENKUL KIYMET BONOSUNU YENİDEN KEŞFEDİYOR

-Küresel kredi piyasalarında yaşanan subprime krizinin ardından, Avrupalı ipotek bankaları Avrupa'da 230 yıllık geçmişe sahip olan ve en eski menkul kıymetlerden biri olarak gösterilen ?ipotek teminatlı menkul kıymet bonosunu? Türkiye, Rusya gibi yeni gelişen piyasalar başta olmak üzere dünya sistemine sokmak için girişimlerine hız verdi.

Küresel kriz etkilerin azalmasına paralel olarak ağırlıkla uzun vadeli konut finansmanında kullanılmak üzere 2008 yılında Türkiye'de de ilk ihraçların yapılması bekleniyor.

-PARA ARZINDA 1 MİLYAR YTL'LİK DARALMA

-En geniş tanımlı para arzı M3, 19-26 Ekim haftasında 1 milyar 62.4 milyon YTL küçülerek 358 milyar 96.7 milyon YTL'ye indi. Para arzında yılbaşında bu yana yaşanan genişleme 38.2 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 179.8 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 232.3 milyon dolara ulaşacak.

-GÖÇER, VEKİLLERE VE YARGIÇLARA MEKTUP YAZDI: ?BANA VERİLEN CEZA TARİHTE KARA LEKE?

-Müteahhit Veli Göçer, cezaevinden milletvekillerine ve yargıçlara seslendi. Kendisine hak etmediği bir ceza verildiğini iddia eden Göçer, ?Bana verilen ceza tarihte kara leke olarak yer alacak? dedi.

-RUS BASINI: "BARZANİ PKK'YA KARŞI SIKI ÖNLEM ALMAZ"

-Rusya'da yayınlanan haftalık Moscow News'de yer alan bir makalede Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin PKK konusunda sıkı önlemler almayacağı öne sürüldü.

-POLİSTEN, "SANAL ALEM" UYARISI

-Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yoğun şikayet üzerine resmi sitesinden, vatandaşları ?internet üzerinden arkadaş edinmeyi, anlık görüşme yapılan ve üyelik isteyen diğer sitelerde? farklı dolandırıcılık yöntemleriyle maddi ve manevi zararlar yaşandığına dikkat çekerek kişisel bilgilerini vermemeleri konusunda uyardı.

-İLETİŞİM MEZUNLARI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ VERMEK İSTİYOR

-İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, ilköğretim okullarında başlatılan medya okuryazarlığı dersi için eğitim fakültesi mezunları yerine iletişim fakültesi mezunlarının ders vermesi gerektiğini belirtti. Gezgin, iletişim mezunlarına eğitim fakülteleri tarafından formasyon eğitimi verilmesini önerdi.

-AMATÖR SİNEMACILAR ?FEST-İ KÜLT?TE BULUŞUYOR

-AFSGD'nin her yıl düzenlediği ?Fest-i Kült? adlı film festivali bu yıl 23-29 Kasım'da düzenlenecek.

-DİYABETLİ GENÇLER MECLİS'TE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve beraberindeki heyeti Meclis'te kabul edecek. (Saat:10.30)

-?Diyabetli Gençler Yaşama Pedal? bisiklet turu Meclis Makam kapısından start alacak. (Saat: 11.00)

ANKA

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz...

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 69. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı, saat 09.05'de Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunacak.

- Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşunda bulunulacak.

- İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı ile Taksim Anıtı ve Şişli'deki Atatürk İnkılap Müzesi'nde tören düzenlenecek.

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen

"Okunuşunun 80. Yılında Büyük Nutuk'un Değeri" konulu oturum, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Atletizm Federasyonu ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği "10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu" Atatürk Kültür Merkezi'nden başlayacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı kaldığı otelde ziyaret edecek.

- Kral Abdullah, Erdoğan ile görüşmesinden sonra Türkiye'den ayrılacak.

3- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Toptan, "Diyabetli Gençler Yaşama Pedal" bisiklet turunun startını verecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Şanlıurfa'da 10 Kasım törenlerine katılacak, Atatürk Barajı'nda incelemelerde bulunacak, toplantı yapacak.

- Ekren, ayrıca Şanlıurfa'da Valilik, Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ve GAP Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.

5- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Mardin'in Nusaybin ilçesi yakınlarındaki Dara Harebeleri'ni gezecek.

6- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı ile Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri Fuarı'nın açılış törenine katılacak.

7- Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 23. Toplantısı, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sona erecek.

8- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Minsk Belediye Başkanı Mikhail Pavlov, kardeşlik ve işbirliği protokolünü başkentte imzalayacak.

9- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'da "KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı"nın açılışına ve "Genişletilmiş Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı"na katılacak.

10- Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk-Büro Sen İzmir Şubesi'nin genel kuruluna katılacak.

11- "2. Uluslararası Bursa Doğa Şenliği" başlayacak.

12- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 5,57 oranında değer yitirdi.

- ABD dolarının YTL satış fiyatı yüzde 1,01, avronunki de yüzde 2,63 artış gösterdi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer kaybı yüzde 0,12 oldu.

13- Her keseye uygun 5 yıldızlı tatil imkanı...

- AKTOB Başkanı Osman Ayık:

- "Antalya'da günlük 10 avroya da 150 avroya da 5 yıldızlı otel var."

- "Tüketici aldığı hizmet ve paketlerde neler olduğuna iyi bakmalı."

14- Turkcell Süper Lig'in 12. haftası karşılaşmalarının 6'sı bugün yapılacak.

- Beşiktaş ile Sivasspor, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

15- Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftasında 5 karşılaşma yapılacak.

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 2. haftası Fenerbahçe- İstanbul Üniversitesi, Beşiktaş Cola Turka-Çankaya Üniversitesi karşılaşmalarıyla başlıyor.

16- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nin 8. haftasında 6 karşılaşma oynanacak.

17- Galatasaray ile Gençlerbirliği ligde yarın 73. maça çıkıyor.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılıların galibiyet sayısında 38-18, gol sayısında da 124-77 üstünlüğü bulunuyor.

- İstanbul'da yapılan maçlarda da "Cim Bom" galibiyetlerde 23-5 önde.

18- Fenerbahçe ile Kayserispor ligde yarın 25. randevuda.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 16-2, gol sayısında da 61-21 üstünlüğü bulunuyor.

- Kayseri'de yapılan 12 maçta Fenerbahçe 6 kez galip gelirken, 5 maç berabere sonuçlandı, ev sahibi ekip sadece 1 kez kazanabildi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber