Telefon kartı karaborsada

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grev nedeniyle bayiler müdürlüklerden ankesörlü telefon kartı alamayınca bir anda karaborsa oluştu. Satış yapamayan Telekom bayileri ve kart bulamayan vatandaş sıkıntıda.

TÜRK Telekom yönetimiyle, çalışanları arasındaki anlaşmazlık sonucu başlayan grev yüzünden ankesörlü telefon kartları karaborsaya düştü. Telekom bayileri grev dolayısıyla müdürlüklerden ankesörlü telefon kartı alamıyorlar. Grevden önce stok yapanlar ise piyasada kart olmayışından faydalanarak yüksek fiyattan bayilere satış yapıyor. Normal yollardan telefon kartı almak isteyen bayiler ise akla karayı seçiyor. Taksim Meydanı'nda Telekom bayiliği yapan bir bayi sahibi ?Grevciler kart aldığımız PTT müdürlüklerinin önünü kapatmışlar, kimseyi içeri almıyorlar. Bir arkadaşımız kart almaya gitmiş, grevciler içeri almayınca kavga etmişler ve polis çağırmış. Ancak öyle içeri girip kart alabilmiş. Her gün böyle kavga ederek kart alamayız ki' dedi.

?KART ALAMIYORUZ'

BeyazIT Meydanı'nda Telekom bayisi olan ve yine grevcilerden çekindiği için ismini vermek istemeyen bir bayi sahibi ise ?Bizim içeri girmemizi engelleyen kimse yok ama kart alamıyoruz. Orada da yok çünkü. Oraya da merkezden gelmiyor' dedi.

Kartların karaborsaya düştüğünü ve yüksek fiyattan aldıklarını söyleyen bayi sahibi şu şekilde konuştu ?Normal satış fiyatı 3.75 YTL olan 50'lik kart 5-5.5 YTL'ye, normal satış fiyatı 7.5 YTL olan 100'lük kart ise 8.5-9 YTL'ye satılıyor. Ben biraz daha düşük satıyorum. Biz de burada kira veriyoruz. Ekmeğimizi kazanmak zorundayız. Mecburen yüksek fiyattan satış yapıyoruz, çünkü bize de yüksek fiyattan geliyor. Birkaç gün sonra piyasadaki kartlar iyice azalırsa fiyatlar daha da yükselir.'

Beyazıt-Gedikpaşa'da bayi işleten İsmail Gök ise kartların karaborsaya düşerek fiyatlarının yükselmesinden dolayı kulübedeki fiyat tabelasını kaldırdığını söylüyor. İsmail Gök, ?Ellerinde fazla kart olanlar ya da grev olacağından önceden haberdar olup stok yaptı' dedi.

REMZİ KOPAR

Kart yokluğu öğrencileri mağdur ediyor

Kart satışlarının durması farklı şehirlerden İstanbul'a üniversite okumaya gelmiş gençleri de zor durumda bırakıyor. Üniversite okumak için Erzincan'dan İstanbul'a gelen Samet Çelikçi ve Konya'dan gelen Muhammed Şekeroğlu bu durumdan oldukça şikayetçi. ?Kartların karaborsaya düşmesi bir yana, yüksek fiyattan da olsa kart alamıyoruz. Çünkü birçok yerde yok. Kart bulamadığımız için ailelerimizi arayamıyoruz' diyen üniversite öğrencileri, bu problemin bir an önce çözülmesini istediklerini belirttiler. Telekom ve PTT müdürlüklerinin bayilere kart vermemesinden dolayı şehrin bir çok yerinde kart bulunmuyor. Bu durum telefon kulübelerinin boş kalmasına neden oluyor.

Telekom'a bu kez kezzaplı sabotaj

Telekom işçileri tarafından başlatılan grev 25. gününe girerken, Yalova'da 4 ayrı noktada bulunan ve sayısı binlerle ifade edilen abonenin bağlantılarını barındıran saha dolapları kimliği belirsiz kişilerce üzerine kezzap dökülerek tahrip edildi. Kezzabın etkisi ile binlerce kişinin telefonu kesildi. Olayın failinin bulunması için araştırma başlatılırken, vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber