Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek: Nema ödemelerinde banka kaydı esas alınacak

Haber Giriş : 16 Mayıs 2003 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek: Nema ödemelerinde banka kaydı esas alınacak

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, nema ödemelerinde kurum kayıtlarının değil, banka kayıtlarının esas alınacağının söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptığı toplantı sona erdi. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda, hükümetin acil eylem planı, nema ödemelerindeki aksaklıklar, Cumhuriyet'in 80.yılı kutlama programı, Anayasa Mahkemesi'nin iptal etteği emeklilik yasasının yerine yenisinin hazırlanması ve TBMM'de AB üzerinde genel görüşme yapılması konularının görüşüldüğünü söyledi.

Devlet Demir Yolları (DDY) çalışanlarının nema ödemelesindeki sorunları protesto için iş bıraktığını hatırlatan Çiçek, ödemelerde kurum kayıtları değil, banka kayıtlarının esas alındığını vurguladı.

Kurum kaydı ile banka kaydı arasında fark bulunduğunu belirten Çiçek, ödemelerin banka kayıtlarına göre yapıldığını, daha sonra yapılalacak inceleme sonucu arada fark ortaya çıkarsa bunun da o zaman ödeneceğini ifade etti.

Çiçek, nema ödemelerindeki aksaklığı protesto için iş bırakan DDY çalışanlarının bu eyleminin kanunsuz olduğunu ve sorumlular hakkında soruşturmla açılacağını bildirdi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber