Atatürk ölümünün 69. yıldönümünde törenlerle anılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Mustafa Kemal Atatark, ölümünün 69. yıldönümünde yurt genelinde ve dış temsilciliklerde törenlerle anılmaya başlandı.

Saat 09.05'de sirenlerin çalınmaya başlanmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurusucu Atatürk için saygı duruşuna geçildi. Bayraklar yarıya indirilirken Atatürk'ün Anıtkabir'deki mozolesine ve yurdun çeşitli yerlerindeki Atatürk anıtlarına çelenkler konuldu.

Ankara'daki törenlerde devletin zirvesi saatler 09.00'u gösterdiğinde Anıtkabir'de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün en önde yer aldığı kortej aslanlı yolda yürüyüşe geçti.

Daha sonra Atatürk'ün mozelesine Gül çelenk bıraktı. Anıtkabir'deki törenlerde Gül'ün yanısıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı bakanlar, askeri ve sivil erkan hazır bulundu.

Sirenlerin çalmasıyla birlikte Başkent'in en merkezi yerlerinden biri olan Kızılay'da vatandaşlar aniden dudarak saygı duruşuna geçerken araç sahipleri kornalarını çaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber