Gaziantep'te komutanlar salonu toplu olarak terk etti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 69'uncu yıldönümü nedeniyle Gaziantep'te düzenlenen törenler, Demokrasi Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu, bayraklar yarıya indirildi. Ardından Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda da anma töreni yapıldı. Buradaki törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Ekinci, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can, siyasi partilerin il temsilcileri, kamu kuruluşlarının yöneticileri ve yurttaşlar katıldı.

Törenin başlamasından kısa bir süre önce 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, salonda türbanlıların bulunup bulunmadığıyla ilgili bilgi aldı. Tuğgeneral Karakuş, salonda türbanlıların bulunduğu bilgisini alınca içeri girmedi, salondaki diğer askerler de kendileri için ayrılan bölümden kalkıp, toplu olarak salonu terk etti. Tören başladığında üzerlerinde komutanların adları ve `Askeri personel' yazılı koltuklar boş kaldı. Askerlerin dışındaki katılımcıların izlediği etkinlikte, Atatürk'ü anlatan konuşmalar yapılıp, şiirler okundu, Binbaşı Dündar Taşer Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri `Selanik'ten Anıtkabire' adlı oyunu sahneledi.

VALİ: ONLARA SORUN

Askerlerin salonu terk etmesi üzerine, `DTP'liler olduğu için gittiler' yorumu yapıldı, ancak, salonda bu partiden kimsenin olmadığı anlaşıldı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, askerlerin salonu neden terk ettiği sorularına, "Onlara sorsanıza. Ne bileyim ben. Böyle bir şey yok. Nereden çıkarıyorsunuz bunları?" dedi. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, "Askerlerin niye salonu terk ettikleri konusunda bize bir bilgi gelmedi. Ancak, etkinlikte görev alan öğrencilerin başları kapalı ailelerinin salonda olduğu için çıktıkları yolunda bir duyum aldık" yanıtını verdi.

Gaziantep Valiliği'nin Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü nedeniyle 29 Ekim'de Grand Otel'de verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu'nda da türban krizi yaşanmıştı. Aralarında merkez Şahinbey ilçe Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can'ın eşi Belgin Can'ın da bulunduğu bazı türbanlı davetlilerin de salonda bulunması üzerine askerler resepsiyonu terk etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber