3 ilimizin bazı bölgeleri karantinaya alındı

3 ilimizin bazı bölgelerinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina kararı alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2020 14:59, Son Güncelleme : 19 Eylül 2020 15:18

SİNOP

Boyabat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında pozitif vakalara rastlanılan Karamusalı köyü Durhacılı Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereği mahalleye giriş ve çıkışların kapatıldığı ve sağlık ekiplerince tarama çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

AFYONKARAHİSAR

- Öte yandan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 10 binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 10 binada Kovid-19 tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir."

Açıklamada karantinaya alınan binaların adresleri de paylaşıldı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçe merkezi ile 2 köy ve bir mezra, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Şirvan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni kararlar aldığı belirtildi.

İlçede Kovid-19 testi sonucu pozitif çıkan vaka ile bunlara teması olanların sayısında artış olduğu belirtilen açıklamada, salgını önlemek amacıyla tedarik zinciri, kamu personeli, ağır ve acil hastalar dışında ilçe merkezine giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildiği bildirildi.

İlçe merkezinde görevli kamu personelinden ilçe dışında ikamet edenlerin de sadece mesai günlerinde ve bağlı oldukları birim amirinin bilgisi dahilinde ilçeye giriş ve çıkış yapabileceği kaydedilen açıklamada, ilçeye bağlı Ormanbağı ve Soğanlı köyleri ile Kayasihar köyünün Kayalık mezrasında da karantina uygulanacağı aktarıldı.

Açıklamada, vatandaşların izolasyon kurallarına uymaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber