MEB'in 'Halk Eğitimi Faaliyetleri' genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halk eğitimi merkezlerinin ihtiyaç duyulan illerde fırsat ve imkan eşitliğini sağlamak için örgün eğitime devam eden öğrencilere yönelik , "sınavlara hazırlık kursları" açacağını bildirdi.

Hüseyin Çelik, "Halk Eğitimi Faaliyetleri" konulu bir genelge yayımlandı.

AB ülkelerindeki yetişkin eğitim programlarına yıllık katılım oranının toplam nüfusun yüzde 12.5 düzeyinde gerçekleştiğinin ifade edildiğini kaydeden Çelik, Türkiye'de gerçekleştirilen yaygın eğitim faaliyetlerine yıllık katılım oranına bakıldığında ise AB ülkelerinden geri kalınmadığının görüldüğünü belirtti.

Çelik, bu faaliyetlere katılımın artırılması, hizmetlerin en uzak yerleşim birimlerine kadar ulaştırılması yönünde il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin gerekli önlemleri alacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"Halk eğitimi faaliyetleri, sadece kurslarla sınırlı olmayacak, kurs dışı eğitsel etkinlikler şeklinde tanımlanan seminer, toplantı, konferans, panel gibi çalışmalara da özel önem verilecektir.

Özellikle girişimcilik, bilinçli tüketim, verimlilik, doğal hayatı koruma, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, enerji tasarrufu gibi güncel konularda öncelikle yöneticiler olmak üzere öğretmen, usta öğretici, kursiyer ve çevre halkının bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler yıl boyunca devam edecektir."

Çelik, tüm illerdeki niteliksiz kadın iş gücünün eğitimine de önem verileceğini ifade eden, bu kapsamda halıcılık ve kilimcilik kurslarının artırılması için çaba gösterileceğini vurguladı.

Halk eğitimi faaliyetleri ile ilgili yapılacakların bazıları şöyle:

"Halk eğitimi merkezlerinde kayıt kabul işlemleri yılın 12 ayında aralıksız devam edecek, herhangi bir kursa talepte bulunan vatandaşın yazılı başvurusu geri çevrilmeyerek, mutlaka işleme alınacak.

Ev ekonomisini destekleyen kısa ve uzun süreli kurslar açılmasına da devam edilecek.

Denize kıyısı bulunan il ve ilçelerdeki halk eğitimi merkezleri ve mesleki eğitim merkezinde 'denizcilik meslek kursları' açılması sağlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber