DTP mitingi PKK gösterisine dönüştü, göstericiler polisle çatıştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik Toplum Partisi(DTP) tarafından düzenlenen miting PKK mitingine dönüştü. Mitingi alanın dışında takip eden 300-350 kişilik grup, polisle çatıştı.

Miting alanına gelen 6 bin kişi, üzerleri arandıktan sonra alana alındı. Arananların üzerinden çıkan terör örgütüne ait sözde bayraklar ve flamalar miting alanına sokulmadı. DTP Esbaşkanı seçilen Emine Ayna alana gelirken PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Miting öncesi resmi izin alan DTP yöneticileri polis tarafından slogan atılmaması için sık sık uyarıldı. Bütün uyarılara rağmen DTP Mardin Milletvekili ve Eşbaşkan Emine Ayna ve yandaşları PKK lehine slogan atarak ve sözde bayraklarını açarak miting alanına geldi. Polisin ve tertip komitesinin sık sık uyarılarına aldırmayan göstericiler terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sözler söyleyerek zafer işareti yaptı. Göstericiler sık sık ''Sayın Öcalan, Büyük lider Apo, Kana kan dişe diş seninleyiz Öcalan, Kürt gerillaları PKK'' gibi sloganlar attı.

Bu arada Şirin caddesi üzerinde bulunan köprü üzerine konulan barakalarda yapılan aramalar sırasında 300-350 kişilik grup, polislere taşlı sopalı saldırıda bulundu. Saldırıda 3 polisin yaralandığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet, özel hareket timleri ve panzerler sevk edildi. Çevik kuvvetin gelmesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler uzun süre polisle çatıştı. Göstericiler polise molotof kokteyli ve taşlarla saldırıda bulundu. Miting çevresinde de bazı gruplar olay çıkarmaya çalıştı.

Olaylara müdahale eden polisin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi. Bu arada çevre şehirlerden de takviye olarak polisler miting alanına geldi. Miting alanında ve mahalle aralarında olay çıkaranların içerisinde çok sayıda çocuk olması dikkatlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber