Harcırahlara ilişkin olarak açılan davalara müdahil olunmasına ilişkin örnek dilekçe

Haber Giriş : 16 Mayıs 2003 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harcırahlara ilişkin olarak açılan davalara müdahil olunmasına ilişkin örnek dilekçe

Bu haktan yararlanmak isteyenler öncelikli olarak Diyarbakır İdare Mahkemesi nezdinde açılmış bulunan davanın tarih sayısını öğrenmeli veya kendilerinin haberdar olabildiği başka bir dava var ise bu davaya müdahil olmalıdır. Konuya ilişkin olarak daha önce dava açmış olanlar, davalarına ilişkin bilgileri aşağıda yer alan "Yorum Ekle" linki ile bizlere ileterek veya Forum bölümünde dile getirerek bilgilerini paylaşabilirler.

.....İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
DAVAYA DAVACI YANINDA MÜHAHALE EDEN: ..............
ESAS NO : ...........
VEKİLİ : ..................
DAVALI : ..................

DAVANIN KONUSU : 2002 yılı Bütçe Kanununun 6. maddesinin (g) fıkrasında yer alan; 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlar ile özel hükümler gereğince anılan Kanun kapsamı dışında yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, istihdam edilme şekline bakılmaksızın; ilk defa veya yeniden göreve alınanlar ile bunların aile fertlerine bu nedenlerle harcırah ödenmez, bu amaçla başka bir adla ödeme yapılamaz" hükmü gereğince harcırah ödenmemesine ilişkin işlem nedeniyle açılan davaya dava sonucundan etkilenmem nedeniyle müdahalem ile hukuka aykırı idari işlemin iptali istemidir.

MÜDAHALE TAPEBİMİZ VE İPTALE
KONU İŞLEMİN HUKUKA AYKIRILIK NEDENLERİ:

1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 53 üncü maddesinde; "Hakkı veya borcu bir davanın neticesine bağlı olan üçüncü şahıs iki taraftan birine iltihak için davaya müdahale edebilir."hükmü yer almaktadır.

2002 Mali Yılı Bütçe Kanunun 6. maddesinin (g) fıkrasında aşağıdaki hüküm yer almaktadır; "6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlar ile özel hükümler gereğince anılan Kanun kapsamı dışında yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, istihdam edilme şekline bakılmaksızın; ilk defa veya yeniden göreve alınanlar ile bunların aile fertlerine bu nedenlerle harcırah ödenmez, bu amaçla başka bir adla ödeme yapılamaz.

Yukarıdaki fıkra kapsamına girenlerden, aynı fıkra kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlar arasında veya bunların başka yerlerdeki birimleri arasında naklen ataması yapılanlar ile başka yerlerde sürekli veya geçici olarak görevlendirilenlere, harcırah talep etmediklerine ilişkin yazılı beyanda bulunmaları halinde, 6245 sayılı Harcırah Kanununda veya özel mevzuatlarında bu atama veya görevlendirmeler için öngörülen harcırah ödenmez, bu amaçla başka bir adla dahi olsa herhangi bir ödeme yapılamaz.

6245 sayılı Harcırah Kanunu ile diğer mevzuatın bu fıkraya aykırı hükümleri uygulanmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümler nedeniyle 2002 yılı içerisinde memuriyet kadrolarına ilk defa atamam yapıldığı için tarafıma harcırah ödemesi yapılmamıştır.

Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu ve 28.03.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Esas No:2002/138, Karar No:2002/96 sayılı iptal kararı nedeniyle 2002 yılında tarafıma ödenmeyen harcırahın tarafıma ödenmesi için davaya müdahil olmak istiyorum.


SONUÇ VE TALEP : Yukarıda açıklamış olduğum ve sayın Mahkemenizce re'sen dikkate alınacak nedenlerden dolayı davalı idare tarafından yapılan idari işlemin iptaline ve davaya müdahale talebimin kabulüyle, ödenmesi gerekip de tarafıma ödenmeyen harcırah tutarının davalı idareden alınarak yasal faiziyle birlikte ödenmesine ve dava masraflarının davalı idare üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz/talep ederim.


Davaya Müdahale Eden

Adı, Soyadı, İmza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber