Hastane, vatanadaşı ücretsiz kendi personelini ise ücretli muayene ediyor

Haber Giriş : 28 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite dışında her hangi bir kamu kuruluşunda çalışıyorsanız Devlet Hastanelerinde muayeneleriniz Uzman Doktorlar tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Şayet üniversite mensubu (akademik veya idari personel) iseniz ve üniversitenizin Tıp fakültesi ve hastanesi varsa böyle bir hakkınız yoktur. Eğer uzman hekime (öğretim üyesine) muayene olmak isterseniz her defasında 65-85 miyon TL özel muayene ücretini kuzu kuzu ödemeniz gerekmektedir. İlle de ücretsiz muayene olacağım derseniz uzman hekimlere değil asistanlara gitmek zorundasınız. Şu tezata bakın siz bir üniversite çalışanısınız ve kurumunuzun tam teşekküllü bir hastanesi var fakat siz sıradan bir kamu personelinin sahip olduğu uzman hekime ücretsiz muayene olma hakkınız yok. Ayrıca üniversite hastaneleri genelde bulundukları bölgenin en teşekküllü hastanesi olduğu için sizi devlet hastanelerine de sevk etmezler. Bu sakatlığın büyük vebali 2547 sayılı YÖK yasasını mimarı Dr.Doğramacı'nındır. Doğramacı kendisi de tıpçı olduğu için hazırlamış olduğu yasada hep tıpçıları kayırmıştır.

1-Örneğin tıpçı öğretim üyeleri bir saat derse girmeksizin haftada 20 saat full ek ders ücretini senenin 12 ayı alırlar. Oysa diğer fakültelerdeki öğretim üyeleri haftada 20 saat ek ders ücreti alabilmeleri için minimum haftada 30 saat derse bilfiil girmek zorundadırlar ayrıca bu ek ders ücretini ancak senede 6 ay alabilirler.

2-Tıpçı öğretim üyeleri maaşları yanı sıra maaşlarını 2 katı kadar da döner sermaye ücreti alırlar. Bu da yetmezmiş gibi yasal olarak mesai saatleri dışında özel muayene ücreti alırlar ve bu özel muayenelerde herhangi bir sınırlama yoktur (birkaç ay önce basında çıkan ?bazı rektörlerin ayda 40-80 milyarTL almalarının? sırrı burada yatmaktadır). Yani özel muayene yapan bir tıpçı öğretim üyesinin aylık gelirinin üst sınırı yoktur. Her ne kadar yasada mesai saatleri dışında özel muayene yapılır dense de herkesin bildiği gibi tüm Tıp fakültelerinde bu özel muayeneler sabah saat 8.00 de başlar kimse de buna bir şey demez.

Haber Gönderen: Gizli
Çalıştığı Kurum: 19 Mayıs Üniversitesi-SAMSUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber