12 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Kasım 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'DA TARİHİ BULUŞMA YARIN

-Ankara bu hafta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı ağırlayacak. İki konuk lider yarın TBMM'de milletvekillerine hitap edecek. Peres, Abbas ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın birlikte Ankara Forumu toplantısına katılacak. Abbas bugün Ankara'ya gelecek. Dün Ankara'ya gelen Peres ise bugün temaslarına başlayacak.

-Cumhurbaşkanı Peres için Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni yapılacak. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Peres ikili görüşme gerçekleştirecek.(Saat: 9.30/9.45)

-Görüşmelerin ardından Gül ve Peres ortak açıklamada bulunacak. (Saat: 11.30)

-Cumhurbaşkanı Peres Camlı Köşk'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek. (Saat: 19.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanı onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemeğe Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat: 20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL ANNAN ONURUNA YEMEK VERİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan onuruna Dışişleri Konutu'nda öğle yemeği verecek. (Saat:12.45)

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık merkez binada toplanacak. Toplantıda AB ilerleme raporu, olası sınır ötesi operasyon ve ABD Başkanı Bush ile Erdoğan arasındaki görüşmenin sonuçları ile son gelişmeler değerlendirilecek. (Saat: 12.00)

-ULUSLARARASI ATATÜRK KONGRESİ BAŞLIYOR

-6. Uluslararası Atatürk Kongresi Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda başlıyor. Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı kongre, 16 Kasım'a kadar sürecek. Kongre'ye, 63 yabancı, 176 yerli olmak üzere 239 araştırmacı ve bilim adamı katılacak. (Saat: 10.00)

-ÇALIŞMA BAKANLIĞI BÜTÇESİ KOMİSYONDA

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Mesleki Yeterlik Kurumu bütçesini görüşecek.

-2007 MAYIN RAPORU TBMM'DE AÇIKLANACAK

Kara Mayınları 2007 Dünya/Türkiye Raporu TBMM'de açıklanacak. Basın toplantısında AKP Diyarbakır Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Abdurrahman Kurt ile Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Sözcüsü Muteber Öğreten bir konuşma yapacak. (11:00)

-TOSKAY GAZETECİLERLE BİRARAYA GELECEK

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, medya mensuplarıyla Tanışma ve Sohbet toplantısında bir araya gelecek. (16:00)

-AKP, YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI SESSİZ SEDASIZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLADI

-Türban sorununu yeni anayasa taslağında aşmayı planlayan AKP, büyük tartışmaların ardından çalışmalarını sessiz yürütmeyi tercih etti. 11 hukukçu milletvekilinden oluşan ekip, parti genel merkezinde çalışmalarını tamamladı. Taslak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemesinin ardından sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve üniversitelerin görüşlerine sunulacak. AKP, Aralık ayının ikinci ya da son haftasında ?yeni anayasa? taslağını kamuoyuna açıklayacak. Taslağın son redaksiyon çalışmaları devam ederken, üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasına ilişkin hükümlerin de yeni anayasada yer aldığı belirtildi.

-DP GENEL BAŞKAN ADAYI SEVİNDİ: "ADAYLAR AÇIKLANSIN"

-DP Genel Başkanlığına adaylığını ilk açıklayan isim Nevval Sevindi, partinin 4. Olağanüstü kongresine çok az bir zaman kalmasına rağmen adayların açıklanmamasından kamuoyu ve partinin rahatsız olduğunu belirterek, "Bu gurur kırıcı durum DP'nin hak etmediği bir konumdur? dedi.

-YUNAN VEKİL "PERTEV'LE NİYE GÖRÜŞTÜNÜZ"; REHN "HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"

-Avrupa Parlamentosu'nun Yunan kökenli Milletvekili Georgios Karatzaferis verdiği bir soru önergesinde, KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in neden görüştüğünü sordu. Olli Rehn ise, önergeye bizzat verdiği yanıtta "Görevim gereği herkesle görüşürüm" dedi.

-TÜSİAD, "IRAK AÇMAZI"NI MASAYA YATIRIYOR

-TÜSİAD-Boğaziçi Üniversitesi Dış Politika Forumu, ?Irak Açmazı: Türkiye Açısından Temel Parametreler? başlıklı bir konferans düzenleyecek. Konferansta,?Türk Dış Politikasında Çok Boyutlu Bir Etmen Olarak Irak Sorunu?, ?Kerkük'ün Geleceği? ve ?Irak Açmazı ve Türk-Amerikan İlişkileri?, ?Irak Petrolleri ve Türkiye? gibi konular ele alınacak. (Saat: 9.15)

-16. KALİTE KONGRESİ BAŞLIYOR

-Kal-Der tarafından düzenlenen 16. Kalite Kongresi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda toplanacak. Kongrede özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından ve çeşitli disiplinlerden 2500'ü aşkın yönetici, uzman, denetçi, değerlendirici, eğitmen ve danışman bir araya gelecek. Kongrenin ikinci gününde, Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş de konuşma yapacak. (09:00)

-KEMAL DERVİŞ GAP TOPLANTISINA KATILIYOR

-Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP-BKİ) ile işbirliği içinde yürütülen GAP Girişimci Destekleme Merkezleri Projesi (GAP GİDEM) kapsamında, GAP Bölgesi için Rekabet Gündemi Toplantısı ve Paneli düzenlenecek. Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'in yanı sıra UNDP Başkanı Kemal Derviş de katılacak. (Saat:10.00)

-FORD OTOSAN OTOMOTİV İHRACATINDA SEKTÖR LİDERİ

-Türkiye'nin yılın ilk on ayında gerçekleştirdiği otomotiv ihracatında ilk sırayı 184 bin 348 taşıtla Ford Otosan aldı. Ford'u 164 bin 777 taşıtla Oyak Renault ve 128 bin 19 taşıtla Toyota izledi. Geçen yıla göre en yüksek ihracat artışını ise yüzde 338.4'le Karsan elde etti.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇ 40 MİLYAR DOLARI AŞTI

-Büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stoku Eylül sonunda 40.3 milyar dolara ulaştı. Kısa vadeli dış borcun 24.6 milyar doları şirketler kesimine 13.5 milyar doları bankalara, 2.3 milyar doları da Merkez Bankası'na ait bulunuyor.

-DHMİ, TARİH OLUYOR

-Türkiye'deki tüm havalimanlarının işletmesini yapan Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün ismi ana statüde yapılacak revizyonla birlikte değişecek. İsminin değişmesiyle birlikte DHMİ'nin logosunun da yenilenmesi bekleniliyor.

-PAMUK ZİRVESİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR

-İslam Konferansı Teşkilatı'na (İKT) üye 25 ülkeden 4 bakan ve 300'ün üzerinde temsilcinin buluşacağı "Pamuk Yatırım Forumu", Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek. İki gün sürecek toplantıda, pamuk üreticisi 25 İKT üyesi ülkedeki 16 milyon pamuk üreticisinin hayat şartlarının iyileştirilmesi ve pamuğa dayalı sanayi alt yapısının geliştirilmesi gibi konular ele alınacak. (10:00)

-YATIRIM ARAÇLARININ EKİM GETİRİSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, finansal yatırım araçlarının Ekim ayı getirilerini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-FORUM İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞILIYOR

-Forum İstanbul Uluslararası Yarıyıl Konferansı kapsamında düzenlenen ?Mimar Sinan'dan Olimpiyat Kentine-Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Yatırımları" konulu toplantı, Swissotel'de gerçekleştirilecek. (Saat: 9.00)

-POLİS VE JANDARMAYA İNSAN HAKLARI SEMİNERİ

-İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından Mülki idare amirleri, üst düzey polis ve jandarma yetkilileri için ?Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Işığında Özellikle Kolluk Kuruluşlarının Denetiminde Değişik Mekanizmalar, Terörle Mücadele ve Toplantı Özgürlüğünün Yönetimi Konularına Odaklanmış Avrupa İnsan Hakları Standartları Semineri düzenlenecek. (Saat: 09:00)

-HAK ÖRGÜTLERİNDEN BASIN TOPLANTISI

-İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevleri ve 78'liler Derneği son dönemlerde yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili ortak basın toplantısı düzenleyecekler. (11:00)

ANKA

1- İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Ankara'da...

- Peres, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkünde resmi törenle karşılanacak.

- Gül ve Peres, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basına açıklama yapacaklar.

- Peres, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret edecek.

- İsrail Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı Camlı Köşk'te kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Peres onuruna akşam yemeği verecek. Yemeğe, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan da katılacak.

2- Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, resmi ziyaret için Ankara'ya geliyor.

3- VI. Uluslararası Atatürk Kongresi başlıyor.

- Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki kongrenin açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın katılacak.

- Törenin ardından, "Milli ve Evrensel Yönleriyle Atatürk Devrimi" konulu panel düzenlenecek.

4- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

5- Cumhurbaşkanı Gül, Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan onuruna konutunda öğle yemeği verecek.

6- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş ve Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amer Hüsnü Lutfi'yi makamında ayrı ayrı kabul edecek.

7- GAP Girişimci Destekleme Merkezleri Projesi (GAP GİDEM) kapsamında Ankara'da, "GAP Bölgesi İçin Rekabet Gündemi Toplantısı ve Paneli" düzenlenecek.

- Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yanı sıra UNDP Başkanı Kemal Derviş ile GAP-BKİ Başkanı Muammer Yaşar Özgül katılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amer Hüsnü Lütfi ile Ankara'da görüşecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İslam Konferansı Teşkilatı'na üye 25 ülkenin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen "Pamuk Yatırım Forumu"nun açılışına katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay turizm sektörünün en prestijli fuarlarından biri olan World Travel Market'ın Londra'daki açılışına katılacak.

-Günay, fuarda basın toplantısı düzenleyecek ve akşam sektör temsilcilerine yemek verecek.

11- TBMM'den...

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın 2008 yılı bütçeleri görüşülecek.

12- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İzmir'de Osman Nuri Saygın Camisi ve Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

13- Doğu Akdeniz-2007 Tatbikatı İzmir Liman ziyareti kapsamında Harp Filosu Komutanı Tümamiral Bülent Bostanoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Kahraman'ı ziyaret edecek.

14 - Kalite Derneği (KalDer) tarafından Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'nin katkılarıyla düzenlenen 16. Ulusal Kalite Kongresi kapsamında, "2. Uluslararası Kalite Organizasyonları ve Profesyonelleri Zirvesi" İstanbul'da yapılıyor.

15- "12. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali" törenle açılacak.

16- Konferans...Toplantı...

- "Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Yatırımları Konferansı, "Mimar Sinan'dan Olimpiyat Kentine" temasıyla İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

- Çevre ve Orman Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde yürütülen İnsan ve Biyonosfer Programı'nın 2007 yılı toplantısı Antalya'da yapılacak.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ekmek zammı konusunda Ankara Valiliği'ne yapacakları başvuru konusunda, valilik önünde basın açıklamasında bulunacak.

- Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu 20. Dönem Toplantısı, Antalya Porto Bello Otel'de yapılıyor.

17- KEY hesaplarının tasfiyesi...

- Kurumların ödeme listelerini iletme süresi 30 Kasım'da sona eriyor.

- Bireysel başvurular yüzünden, tasfiye halindeki Emlak Bankası bünyesindeki KEY birimi çalışamaz hale geldi.

- Yetkililer: "Şu anda sadece ödeme yapan kurumların listeleri alınıyor, bireylerin yapacağı bir şey yok."

18- Güven Sigorta, görücüye çıkıyor.

- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, (TTKMB) özelleştirme kapsamında 2000 yılında aldığı Güven Sigorta'yı satışa çıkarıyor.

- TTKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım: "Güven Sigorta'ya çok sayıda yabancı firma ilgi duyuyor."

19- (A) Milli Futbol Takımı kafilesi, Norveç ile yapılacak Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı öncesi, kamp çalışmaları için Estonya'nın başkenti Tallinn'e gidecek.

- Milli Takımlar ana sponsoru Ülker, (A) Milli Takım için Polat Renaissance Oteli'nde uğurlama töreni düzenliyor.

20- Ümit Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maç için Crowne Plaza Otel'de toplanacak.

21- TFF 1. Lig'de 12. haftanın son maçı Malatya'da, Malatyaspor ile Kayseri Erciyesspor arasında yapılacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber