2007-2008 Eğitim öğretim yılında başlatılan yeni projeler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta 3 ayrı öğretmen tarafından hazırlanan ?Köyüm Okuyor?, ?Kumbara? ve ?Şehitlerimiz? adlı projeler 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında hayata geçirilecek.

KÖYÜM OKUYOR PROJESİ:

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teşvikiyle Merkez Karakale Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Mehmet Berktaş'ın hazırladığı Köyüm Okuyor Projesi'nde velilere okul sınıfları kullanılarak 18.00-19.00 saatleri arasında okuma saatleri düzenlenecek. Bu saatlerde veliler ve köy halkı bir araya gelerek okul öğretmeninin eşliğinde kitap okuyacaklar. Bu proje ile öncelikli olarak öğrenci velilerine kitap okuma alışkanlığı ve sevgisinin kazandırılması amaçlanıyor. Bu alışkanlığı kazanan veliler böylelikle okumanın önemini anlayacaklar ve çocuklarına örnek davranışta bulunacaklar. Köyüm Okuyor Projesi ayrıca okul-veli ve öğrenci ilişkisine de katkıda bulunacak. Proje, 18.11.2007-13.05.2008 tarihleri arasında uygulanacak.

KUMBARA PROJESİ:

Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Öğretmeni Hatice Kanal'ın hazırladığı Kumbara Projesi'nde ise velilerin de izni alınarak öğrenciler ve öğretmenler haftalık belirlenen bir miktar parayı, sınıflara alınacak olan kumbaralara atacaklar ve gelir-gider defteri tutulacak. Kumbaralarda toplanacak bu para sınıf fotokopi ihtiyaçlarını giderme, özel günlerde öğrencilere hediye alma gibi sınıfça belirlenecek etkinlikler için kullanılacak. Bu projeyle öğrencilere birlik-beraberlik duygusunun kazandırılması, tasarruflu ve tutumlu olabilmeyi öğrenmeleri hedefleniyor. Bu proje 2007-2008 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

ŞEHİTLERİMİZ PROJESİ:

Namık Kemal İlköğretim Okulunda derse giren Türkçe Öğretmeni Arzu Kahriman'ın hazırladığı Şehitlerimiz Projesi'nde öğrencilere şehitlerle ilgili performans ödevi verilecek. Öğrencilerin getirdiği çalışmalar okulda yaklaşık 15 gün süreyle sergilenecek. Aynı zamanda öğrencilerden gönüllü olarak istedikleri miktarda para toplanacak ve toplanan bu parayla şehit ailelerine hediyeler alınacak. Daha sonra bu hediyeler şehit aileleri ziyaret edilerek kendilerine teslim edilecek. Bu çalışmalar devam ederken okulda bir anı defteri oluşturulacak. Nöbetçi öğrenciler kontrolünde bu anı defterine veliler ve öğrenciler şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini yazabilecekler. Şehitlerimiz Projesi ile öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi, öğrencilere yardımlaşma, dayanışma gibi temel toplum kurallarını kavratabilmek, şehit çocuklarına destek verebilmeyi sağlamak amaçlanıyor. Bu proje de 15.11.2007-30.11.2007 tarihleri arasında uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber