İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mehmetçik'e terminatör tüfek geliyor

Savunma Sanayii Başkanlığı Mehmetçik'e arazide fark yaratacak yeni bir silah sistemi üretmeyi başardı. Hedefi adeta cehennem ateşine tutan yeni 'Terminatör tüfek' sistemini, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter hesabından duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Eylül 2020 09:04, Son Güncelleme : 24 Eylül 2020 09:11


Demir, 'Taşınabilir Mühimmat Sistemleri' olarak tanımlanan DM-5 ve DM-7'nin güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale geldiğini bildirdi. 5.56 ve 7.62 milimetrelik makineli tüfekler için geliştirilen sistemin en önemli özelliklerinden biri kesintisiz atış imkanı. Söz konusu sistem, hafifliği, dayanıklılığı, ergonomisi ve tek personelle kullanılabilmesi, vücut özelliklerine göre ayarlanması, kurma, takma, hazırlama süreçlerini kaldırıp anında ateş gücü gibi özellikleriyle Mehmetçik'e sahada önemli avantaj sağlayacak.

Mehmetçik'e 'Terminatör tüfek'

'Terminatör tüfeğin' terörle mücadelede görev yapan personele hız ve imha sürecinde çok büyük avantajlar sağlayacağı belirtildi. Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından tamamen Mehmetçik'in ihtiyaç, talep ve deneyimlerine göre geliştirilen sistemin, benzerini üreten 3 ülkenin ürünlerine göre daha üstün özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber