Yeni Anayasa Aralık'ta açıklanacak

Haber Giriş : 12 Kasım 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türban sorununu yeni anayasa taslağında aşmayı planlayan AKP, büyük tartışmaların ardından çalışmalarını sessiz yürütmeyi tercih etti. 11 hukukçu milletvekilinden oluşan ekip parti genel merkezinde yürüttüğü çalışmalarını tamamladı.

Taslak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemesinin ardından sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve üniversitelerin görüşlerine sunulacak. AKP, Aralık ayının ikinci ya da son haftasında ?yeni anayasa? taslağını kamuoyuna açıklayacak.

AKP, büyük tartışmalara yol açan ?sivil anayasa? taslağını sessiz sedasız bir şekilde tamamladı.

Edinilen bilgilere göre, üniversitelerde türban yasağını kaldıran hükümler de taslağa konuldu.

-HEDEF KAMUOYU DESTEĞİ

Türban sorununu yeni Anayasa çerçevesinde çözmeyi planlayan AKP, taslağa Kürt sorunu, Avrupa Birliği mevzuatı ve sınırlı demokratik açılımlar da ekleyerek, kamuoyu desteğini arttırmayı planlıyor. AKP, yeni anayasayla birlikte başlayan türban yasağı ile ilgili tartışmalara meydan vermemek içinde taktik geliştirdi. AKP, ?Biz taslağı hazırladık ama, son şeklini toplumun büyük kesimleri verecek? diyecek. ?Yeni Anayasa bir partinin ya da bir grubun değil, bütün kesimlerin üstünde mutabık kaldığı bir anayasa olacak? diyecek.

-ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK

Yeni Anayasa üzerindeki çalışmalarını tamamlayan AKP'nin, taslağı en geç Aralık ayının son haftasında kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Üzerinde redaksiyon çalışmaları devam eden taslak Başbakan Erdoğan'ın incelemesinin ardından, kamuoyuna açıklanacak.

-SİYASİ PARTİLERE BAŞBAKAN GÖTÜRECEK

Bu arada ?Sivil Anayasa? paketini Başbakan Erdoğan'ın siyasi parti liderlerine de sunması bekleniyor. Erdoğan'ın, Meclis'te grubu bulunan parti liderlerine hem paketi sunacağı hem de, ?katkı ve desteklerinizi bekliyoruz? diyeceği ifade ediliyor.

Sivil Anayasa çalışmaları ile başlayan sert tartışmaları bertaraf etmek isteyen Hükümet ve AKP yöneticilerinin siyasi partilere, ?Sizin de katkınız olsun? mesajını vereceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber