Kömür 450 YTL olunca fakir vatandaş tezeğe yöneldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 20:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ağrı'da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeni ile vatandaşlar yakacak telaşına düştü. Bu yıl kömürün tonunun yaklaşık 450 YTL olması nedeni ile fakir birçok vatandaş, yöreye özgü yakacak olan tezeğe yöneldi.

Ahmet Sakman adlı vatandaş, kömür fiyatlarının çok yüksek olması nedeni ile özellikle varoş kesimlerde vatandaşların tezek yaktığını söyledi. Sakman, "Havalar soğudukça kışlık yakacak koşturmacası başladı. Herkes bu yıl kış mevsiminin geç gelmesini bekliyordu. Ama havalar çok erken soğudu. Bu nedenle herkes yakacağını almaya başladı." dedi.

Havaların soğumasının satışlarını artırdığını ifade eden kömür satıcısı Yahya Savaş ise kömür fiyatına geçen seneden bu yana yaklaşık 100 dolar zam geldiğini söyledi. Satışların oran olarak düştüğünü dile getiren Savaş, "Geçtiğimiz sene 2 ton kömür alan bazı müşterilerimiz şimdi 1 ton alıyor. Çünkü maliyet çok yüksek. Ama yaklaşık 6 ay etkili bir kışın yaşandığı bir memlekette 1 ton kömürle kış geçirmek çok zor olur." şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Piyasada bol miktarda düşük kalorili kömür satıldığını ifade eden Savaş, vatandaşların ucuz olduğu için bu kömürleri tercih etmesinin kendi satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber